PRIORITIZEAZĂ-ȚI TREBURILE!

Pe când era pe drum cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Și o femeie numită Marta L-a primit în casa ei.
Luca 10:38

Isus, în misiunea Lui pe pământ, mergea din loc în loc împreună cu ucenicii. Chiar dacă El știa unde va merge și ce va face, pe acea vreme era greu să anunți dinainte că vei ajunge în cutare loc, ca oamenii să se poată pregăti.

Cu această ocazie, Isus merge într-un sat și, fără să știe că va fi vizitată, Marta Îl primește în casa ei. Desigur, nu avem toate detaliile, căci dacă ar fi fost să se fi scris viața lui Isus în întregime, ar fi fost nevoie de foarte multe pagini. Dar știm că și Isus, și Marta erau bucuroși de această vizită.

Probabil, Marta L-a salutat scurt pe Isus, L-a așezat confortabil, apoi a plecat să pregătească ceva de mâncare, căci nu știuse dinainte că Isus o va vizita.

Nu știm cât timp a stat Isus în acea casă, nu știm nici cât timp Marta lucrase la treburile ei, nu știm dacă Isus a cerut ca să fie pus la masă, însă știm sigur că Isus a văzut în Marta un om bun, care se îngrijește și de cele materiale, dar și de cele spirituale – drept dovadă, fusese primit în casa ei.

Atât timp cât vei fi pe acest pământ, explorator sau adult, va fi nevoie să te îngrijești și de cele materiale (școală, familie, dezvoltare), dar și de cele spirituale (rugăciune, studiu biblic, binefaceri). Problema apare atunci când nu le faci în ordinea corectă. „Căutați mai întâi Împărăția cerurilor.” Atunci când Îl pui pe primul loc pe Isus în viața ta, El te va ajuta în toate domeniile vieții. Marta făcea lucruri necesare, dar nu le pusese în ordinea priorităților. Ce e mai important să faci azi?

Provocare: Fă-ți planul pentru ziua de azi în așa fel încât să fii gata de Sabat înainte cu o oră. În ora respectivă citește din Biblie un capitol, cântă o cântare, roagă-te.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor