AI AJUTOARE, LUCREAZĂ!

Cele care au intrat erau câte o parte bărbătească și câte o parte femeiască, din orice făptură, după cum poruncise Dumnezeu lui Noe. Apoi, Domnul a închis ușa după el.
Geneza 7:16

„Cu mai mult de o sută de ani înainte de potop, Domnul a trimis un înger la credinciosul Noe pentru a-i aduce la cunoștință că El nu va mai avea îndurare pentru acel neam stricat. Însă El nu voia ca ei să fie în necunoștință de planul Său. El avea să-i dea îndrumări lui Noe și să-l facă un propovăduitor credincios, care să avertizeze lumea de distrugerea care urma să vină, astfel ca locuitorii pământului să nu aibă scuză…

Îngerii au fost trimiși să adune din pădure și din câmp animalele pe care le crease Dumnezeu.

Îngerii au mers înaintea acestor animale și ele i-au urmat două câte două, parte bărbătească și parte femeiască, iar din cele curate câte șapte perechi.

Totul era acum gata pentru închiderea corabiei, lucru pe care Noe nu-l putea face din interior. Un înger a fost văzut de către mulțimea batjocoritoare, coborând din cer, îmbrăcat într-o strălucire ca cea a fulgerului. El a închis ușa cea masivă pe dinafară și apoi și-a reluat zborul înapoi la ceruri.” (AÎ)

Dumnezeu l-a ales pe Noe pentru o misiune foarte importantă. Astăzi poate e rândul tău să fii ales să faci o misiune la fel de importantă… Însă, ești tu gata să predici oamenilor în felul în care ți-o cere Dumnezeu astăzi? Și încă ceva:

Provocare: Care a fost cel mai frecvent cuvânt folosit în devoționalul de azi? De câte ori? Dumnezeu este gata să-ți trimită și ție tot atâția sau chiar mai mulți dacă e nevoie să te ajute. Spor!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor