IA DECIZII CORECT!

Și le-a zis: „Ce vreţi să-mi daţi, și-L voi da în mâinile voastre?” Ei i-au cântărit treizeci de arginţi.
Matei 26:15

Știind multe detalii despre viața lui Isus, din Biblie, te întrebi: „Cum a putut Iuda Iscarioteanul să-L vândă pe Isus, cel mai bun om, cel mai răbdător om, cel mai iubitor om, cel mai înțelept om?” … După cum ai citit este vorba de un om. (Știi cum a reușit omul Isus să fie așa? Ține minte, cheia este rugăciunea.)

Întreb a doua oară: Cum de L-a vândut Iuda pe Isus?

„Când era Isus în Betania, în casa lui Simon leprosul, s-a apropiat de El o femeie cu un vas de alabastru cu mir foarte scump; și, pe când stătea El la masă, ea a turnat mirul pe capul Lui. Ucenicilor le-a fost necaz, când au văzut lucrul acesta, și au zis: «Ce rost are risipa aceasta? Mirul acesta s-ar fi putut vinde foarte scump, și banii să se dea săracilor»” (Matei 26:6-9).

Imediat după acest episod apare titlul „Vânzarea lui Isus”. „Atunci, unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, s-a dus la preoţii cei mai de seamă și le-a zis: «Ce vreți să-mi dați, și-L voi da în mâinile voastre?» Ei i-au cântărit treizeci de arginţi” (Matei 26:14-15).

Versetul folosește cuvântul „acum”. Acest lucru îți arată că Iuda, fără a mai cântări, fără a mai pune în balanță motivele pro și contra, se ridică, enervat de răspunsul și comportamentul lui Isus, și se duce să negocieze viața Celui care îl învățase și îl iubise.

Unele comentarii spun că Iuda L-a vândut pe Isus gândindu-se la bani, căci inima îi era legată mai mult de lucrurile pământești decât de cele cerești și că, deși a făcut acest gest, Iuda a fost sigur că Isus va face o minune și va scăpa și de data aceasta din mâinile preoților, cărturarilor sau fariseilor, așa cum a făcut-o și altă dată.

Deși ar fi multe de spus, astăzi vreau să-ți adresez o întrebare: La nervi, la supărare sau necaz, de câte ori L-ai vândut pe Isus? Iuda chiar „atunci” a acționat, dar tu? Decizi tu cu înțelepciune?

Fie ca astăzi, atât în privința lui Isus, dar și în legătură cu cei din jur și implicit cu tine, să iei decizii corecte.

Provocare: Scrie care sunt pașii pe care trebuie să-i faci atunci când trebuie să iei o decizie.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor