UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE!

Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu.
Ioan 8:43

Iată că ai ajuns la începutul unei alte luni. Cum a fost luna anterioară pentru tine? Ai avut suficientă căldură sufletească? Ce ai mai învățat despre Hristos?

Pentru astăzi am ales un text pe care l-am descoperit de curând. Probabil l-am mai citit, dar nu l-am privit ca putând fi o posibilă întrebare pentru mine și pentru tine. Întrebarea la care te provoc să răspunzi astăzi, la prima vedere, pare a fi de necontrolat – „nu înțelegi”. Dacă spui „nu înțeleg”, înseamnă că Cel ce întreabă trebuie să-ți mai ofere niște explicații suplimentare. Isus adaugă o lămurire imediat după întrebare – „nu puteți”. Ambele expresii sunt cu negație, ceea ce denotă un ton negativ al înțelesului.

Isus încearcă să le explice celor ce Îl ascultau legătura Lui cu Tatăl, cu Dumnezeu și, subordonată acesteia, legătura Lui cu oamenii. Însă ei erau orbiți în înțelegere și slăbiți în ascultarea Cuvintelor rostite de El.

Deși pare că e o problemă care trebuie rezolvată din exteriorul omului, nu este așa. Cei prezenți nu puteau înțelege pentru că nu se lăsau conduși de învățăturile lui Isus – ei „căutau cu tot dinadinsul” să-L omoare, nu să-L urmeze. Pentru că învățăturile Lui cereau efort, ei nu puteau asculta ceva care nu „le gâdila urechile”.

Drag explorator, Isus te întreabă azi: „Pentru ce nu înțelegi vorbirea Mea?” Fii gata astăzi ca tu să-I răspunzi: Doamne, vreau să ascult cu totul de Tine. Vreau ca toată inima să ți-o predau. Vreau ca Duhul Tău să vină la mine și să pot asculta Cuvântul Tău.

Roagă-te zilnic, la ora 19:00 în mod special, ca Dumnezeu să te ajute să te predai cu totul Lui și să poți ajuta și pe alții să înțeleagă Cuvântul Lui.

Provocare: Mergi împreună cu un prieten sau un vecin azi la întâlnirea explo (dacă nu aveți întâlnire, faceți voi o miniexcursie) să vă bucurați și să descoperiți lucruri frumoase despre Dumnezeu.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor