DESCIFREAZĂ CUVINTELE LUI!

Cine are urechi de auzit să audă.
Matei 11:15

„«Iată», zice Domnul, «am necaz pe prorocii care iau cuvântul lor și-l dau drept cuvânt al Meu. Iată», zice Domnul, «am necaz pe cei ce prorocesc vise neadevărate, care le istorisesc și rătăcesc pe poporul Meu cu minciunile și cu îndrăzneala lor; nu i-am trimis Eu, nu Eu le-am dat poruncă, și nu sunt de niciun folos poporului acestuia», zice Domnul.”

„Dacă poporul acesta sau un proroc, sau un preot te va întreba: «Care este ameninţarea Domnului?», să le spui care este această ameninţare: «Vă voi lepăda», zice Domnul. Și pe prorocul, pe preotul sau pe acela din popor care va zice: «O ameninţare a Domnului», îl voi pedepsi, pe el și casa lui! Așa să spuneţi însă, fiecare aproapelui său, fiecare fratelui său: «Ce a răspuns Domnul?» sau: «Ce a zis Domnul?» Dar să nu mai ziceţi: «O ameninţare a Domnului», căci cuvântul fiecăruia va fi o ameninţare pentru el, dacă veţi suci astfel cuvintele Dumnezeului celui viu, cuvintele Domnului oștirilor, Dumnezeului nostru! Așa să zici prorocului: «Ce ţi-a răspuns Domnul?» sau: «Ce a zis Domnul?» Dar, dacă veţi mai zice: «O ameninţare a Domnului», atunci așa vorbește Domnul: Pentru că spuneţi cuvintele acestea: «O ameninţare a Domnului», măcar că am trimis să vă spună să nu mai ziceţi: «O ameninţare a Domnului», din pricina aceasta, iată, vă voi uita și vă voi lepăda pe voi și cetatea pe care v-o dădusem vouă și părinţilor voștri, vă voi arunca dinaintea Mea și voi pune peste voi o veșnică ocară și o veșnică necinste, care nu se va uita” (Ieremia 23:31-40).

Cumva ți se par încurcate cuvintele? Crezi că s-a pierdut ideea printre detalii? Parcă ai trecut peste pentru a afla finalul?

Din păcate, uneori nu dăm importanță detaliilor, iar Satanei îi este suficient să ne încurce cu o mică neînțelegere pentru ca încet, încet să te facă să asculți de cei care zic doar din cuvinte „este de la Domnul”, dar de fapt „este de la ei”.

Dacă nu ai înțeles pasajul de mai sus, te rog, recitește-l și descoperă cât de fină este demarcația.

Dumnezeu să te ajute azi să descifrezi bine care sunt cuvintele de la El și să poți trăi îndeplinindu-le.

Provocare: Notează câte tipuri de zgomote sau sunete vei auzi azi?

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor