SPUNE DOAR LUCRURI POZITIVE!

Oricine urăște pe fratele său este un ucigaș și știți că niciun ucigaș n-are viața veșnică, rămânând în el.
1 Ioan 3:15

„Prin Predica de pe Munte, cuvintele Mântuitorului le descoperea ascultătorilor Săi faptul că, deși îi osândeau pe alții ca fiind călcători ai Legii, ucigând trupul, ei înșiși erau tot așa de vinovați, deoarece inimile lor erau pline de ură și răutate.

Duhul urii și al răzbunării a luat naștere pentru întâia oară în Satana; aceasta l-a făcut să-L ducă la moarte pe Fiul lui Dumnezeu. Oricine nutrește răutate sau lipsă de amabilitate în inima sa are același duh, și rodul acestuia va fi spre moarte. În gândul de răzbunare stă cel rău, așa după cum planta se află în sămânță. «Oricine urăște pe fratele său este un ucigaș și știți că niciun ucigaș n-are viața veșnică, rămânând în el» (1 Ioan 3:15). «Oricine va zice fratelui său ‘Prostule!’ va cădea sub pedeapsa Soborului!» Dându-L pe Fiul Său pentru răscumpărarea noastră, Dumnezeu a arătat cât de mult prețuiește El fiecare suflet omenesc; și El nu dă voie nimănui să vorbească cu dispreț despre un altul. Vom vedea greșeli și slăbiciuni la cei din jurul nostru, dar Dumnezeu pretinde pe fiecare suflet, ca proprietate a Sa prin creațiune și, mai mult încă, prin răscumpărarea cu sângele prețios al lui Hristos. Toți au fost creați după chipul Său și chiar cei mai decăzuți trebuie tratați cu respect și iubire. Dumnezeu ne va trage la răspundere chiar și pentru un singur cuvânt de dispreț spus unui suflet pentru care Hristos Și-a dat viața.” (CMF)

Provocare: Astăzi, dacă cumva vei spune sau vei gândi ceva rău față de cineva, găsește zece lucruri pozitive despre acea persoană, apoi transmite-i-le printr-un mesaj.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor