VORBEȘTE ȘI CÂNTĂ DESPRE EL!

Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești și cântaţi și aduceţi din toată inima laudă Domnului.
Efeseni 5:19

Cum ar fi să cânți, să fredonezi o melodie de fiecare dată când te duci sau te întorci de la școală; când te duci sau vii de la întâlnirile explo; când te îndrepți spre și dinspre biserică? Cum ar fi să spui diverse versete biblice, care se potrivesc contextului, când ești cu colegii în pauză; când te întâlnești cu un vecin; când aștepți să înceapă întâlnirea explo? Cum ar fi ca atunci când ești pur și simplu întrebat: „Ce mai faci?”, să răspunzi cu zâmbetul pe buze: „Mă bucur că sunt în viață și de viață: mulțumesc lui Dumnezeu pentru …” sau: „Aleg să văd partea plină a paharului, cele rele să se spele, cele bune să se adune”; …, să nu răspunzi și tu la fel de sec: „Bine.”

Eram într-o tabără de licurici. Ne-am trezit devreme, am participat la activitățile pregătite. Am condus timp de vreo două ore, am urcat pe munte într-o oră și jumătate și am coborât în 50 de minute prin căldură și praf. Am participat iar la niște activități și am și urcat un deal pentru focul de tabără. Pentru că fetița mea aproape adormise la foc, am luat-o de mână și am început să coborâm spre locul de cazare.

Era foarte obosită. Însă cu ajutorul Lui, am reușit să repetăm de vreo două-trei ori, cât timp am mers, cântecelul „Cri, cri, cri”. Gândindu-mă la versuri și mulțumind lui Dumnezeu pentru ziua respectivă, parcă trecuse oboseala.

Cred că atunci când inima și gândul nostru sunt îndreptate spre Dumnezeu mereu, prin cântări și psalmi, El Se îngrijește de noi.

Drag explorator, caută să vorbești cu și despre Hristos cât mai des. Trăiește cu imnurile exploratorilor în minte și îți va fi mai ușor să-L lauzi.

Provocare: Alege cântarea ta preferată de la explo și cânt-o astăzi cât mai des, gândindu-te la Dumnezeu. Diseară scrie în agendă cum a fost ziua ta cântând.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor