FII ÎNTÂMPLAREA POZITIVĂ!

Însă Cuvântul lui Dumnezeu se răspândea tot mai mult, și numărul ucenicilor se mărea.
Faptele apostolilor 12:24

„Vestea că apostolul lui Hristos fusese în chip miraculos eliberat din temniță și de la moarte, în timp ce prigonitorul lui, Irod, fusese lovit de blestemul lui Dumnezeu a fost dusă pretutindeni și a devenit mijlocul de călăuzire al multora la credința în Hristos.” (FA)

Poate, de prea puține ori, ne dăm seama de modul în care lucrează Dumnezeu în viața oamenilor ca să trezească în ei dorința de a-L cunoaște pe Dumnezeu, ca să le poată da o șansă la mântuire.

Prin întâmplarea lui Petru, eliberat de înger din temniță, Îl vedem pe Dumnezeu acționând într-un mod pozitiv, bucurând și răspunzând rugăciunilor câtorva oameni. În același timp, Dumnezeu răspunde rugăciunilor înălțate din inimă sinceră care sunt după planul Său, care au ca scop înaintarea lucrării Lui.

Pe de altă parte, Dumnezeu lucrează și prin întâmplări mai puțin fericite — moartea lui Irod. Oamenii care resping Legea lui Dumnezeu și, mai mult decât atât, se fac dumnezeu pe pământ mai devreme sau mai târziu vor fi opriți. Lucrarea de evanghelizare care se poate face în astfel de cazuri este ca oamenii să înțeleagă cine este adevăratul Dumnezeu și ce poate face El.

Astăzi, Dumnezeu vrea ca prin viața ta să fii o mărturie pentru El, pentru ca oamenii să-L vadă pe Isus prin gesturile tale, prin reacțiile tale, prin faptele tale. Fii astăzi întâmplarea pozitivă de care Dumnezeu Se folosește pentru a înainta răspândirea Evangheliei.

Provocare: Pregătește o mică atenție (o carte, o scrisoare, o floare, o prăjitură) și oferă-i-o unui vecin. Dacă te va întreba cu ce ocazie, fii încrezător în răspunsul tău, Duhul Sfânt îți va pune cuvintele potrivite pe buze. Nu e nevoie să fie o ocazie specială, este suficient o provocare sau un semn de respect.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor