NU MAI PRODUCE SUFERINȚĂ

El zicea: „Ava– adică «Tată» –, Ţie toate lucrurile Îţi sunt cu putinţă; depărtează de la Mine paharul acesta! Totuși facă-se nu ce voiesc Eu, ci ce voiești Tu.”
Marcu 14:36

 „După căderea în păcat, Adam și Eva au fost informați că își vor pierde căminul din Eden… Nu era sigur pentru ei să rămână în Grădina Edenului, pentru ca nu cumva, în starea lor de păcat, să aibă acces la pomul vieții.

Au implorat cu stăruință să poată rămâne în căminul inocenței și al bucuriei lor. Au mărturisit că și-au pierdut orice drept în acel lăcaș fericit, dar s-au angajat ca în viitor să acorde o ascultare strictă față de Dumnezeu. Li s-a spus că natura lor a devenit prea stricată prin păcat, că li s-a micșorat puterea de a se împotrivi răului și au deschis calea ca Satana să aibă mai ușor acces la ei. În inocența lor, ei au cedat ispitei, iar acum, în această stare de vinovăție conștientă, aveau să aibă mai puțină putere de a-și menține integritatea.

În umilință și cu tristețe de nedescris, ei și-au luat rămas-bun de la căminul lor cel frumos și s-au dus să locuiască pe pământ, asupra căruia zăcea blestemul păcatului.

Îngeri sfinți au fost trimiși să alunge perechea neascultătoare din grădină, în timp ce alți îngeri păzeau drumul la pomul vieții.

După cădere, Satana a poruncit îngerilor săi să facă toate eforturile cu putință pentru a încuraja credința în nemurirea naturală a omului; și dacă aveau să-i determine pe oameni să accepte această eroare, ei aveau să-i facă să tragă concluzia că păcătosul va trăi în nenorocire veșnică.” (AÎ)

Am luat acest paragraf din Spiritul Profetic pentru a încerca să-ți arăt cât de șiret a fost Satana încă de la începutul omenirii. Dar știi ce e mai grav? Că acum e și mai și, „pentru că știe că mai are puțină vreme” și „caută să înghită pe cât mai mulți”.

În același timp, vreau să-ți atrag atenția și asupra suferinței pe care au trăit-o Adam și Eva. Și pe care o trăiești și tu azi din cauza păcatelor.

Așadar, Hristos să fie sfătuitorul tău, și te vei bucura chiar și în necazuri.

Provocare: Smulge-ți un fir de păr de pe cap. Doare? Gândește-te cât de mult L-a durut pe Isus purtarea păcatelor tale pe umerii Lui.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor