UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE

Atunci, Isus a zis celor doisprezece: „Voi nu vreți să vă duceți?”
Ioan 6:67

O mare parte a capitolului 6 din Ioan poartă subtitlul „Pâinea vieții”. Isus încearcă să le explice celor doisprezece și celorlalți ucenici prezenți atunci, dar și ție azi, cine este El. Pâinea simboliza trupul Lui, care a fost frânt, zdrobit pe cruce, iar sângele care a curs spre iertarea păcatelor este simbolizat de apa care curăță organismul.

Acceptând sacrificiul lui Isus pe cruce, primind învățăturile Lui și punându-le în practică, Isus te răsplătește cu viață veșnică.

„Din clipa aceea, mulți dintre ucenicii Lui s-au întors și nu mai umblau cu El” (Ioan 6:66). Cei ce au plecat nu au acceptat jertfa Sa. În acest context, Isus îi întreabă pe cei doisprezece ucenici rămași: „Voi nu vreți să vă duceți?” Petru este cel care răspunde întrebării prin cuvintele: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.”

Întrebarea răsună până la tine azi: „Tu nu vrei să te duci?”, „Tu ce alegi să faci?”, „Tu de partea cui ești?”. Hristos cunoaște toate căile tale. El știe tot ceea ce faci și gândești. El vrea să te călăuzească în fiecare moment al explorărilor tale în această viață.

Alege azi cui vrei să slujești. Nu îți mai permite să umbli cu inima împărțită. Nu te mai chinui să accepți jertfa lui Hristos, dar în același timp să guști și ispitele pieritoare ale lui Satana. Hotărăște-te!

Roagă-te zilnic, în mod special la ora 19:00, ca Duhul Sfânt să-ți umple inima de dor pentru cer, pentru frumos, pentru pace, pentru bucurie veșnică și, la rândul tău, să poți ajuta și alte inimi care nu cunosc calea către „Pâinea vieții”.

Provocare: Citește întreg pasajul „Pâinea vieții” din Ioan 6, încercând să înțelegi cât mai bine ce vrea Isus să-ți transmită, ca să te poți pregăti cât mai bine pentru ziua specială de Sabat.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor