PUNE-ȚI LIMITE!

Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău.
Eclesiastul 8:11

Nu de puține ori am văzut în comportamentul copiilor mei pus în practică următorul proverb: „Cât de departe este departe, dar să nu fie prea departe?” Exemplu: Cât de mult pot să stau la desene peste timpul hotărât de mama, fără să fiu pedepsit? De cât de multe ori pot să spun „nu” la rugămintea mamei, astfel încât să nu fiu pedepsit pentru încăpățânarea mea? Cât de multă ciocolată pot mânca, astfel încât să nu mi se facă rău?

Din păcate, așa poate fi și cu viața de credință. Te poți gândi: ce lucruri pot face, dar să nu păcătuiesc? În ce loc pot merge, dar totuși să nu mă influențeze negativ? Ce pot mânca sau bea, astfel încât să rămân în parametrii Legii?

Atunci când încerci să respecți Legea din oricare alt motiv, dar nu din dragoste, este ca și cum mereu testezi limitele. Cât de departe, dar să nu fie prea departe. Nu te poți concentra pe ce este mai important și ajungi să păcătuiești.

Conform textului de azi, din păcate, rămâi la testat limite și la păcate care îți fură bucuria vieții, pentru că Dumnezeu îți dă timp și așteaptă ca să te oprești din a mai greși și a-ți cere iertare pentru a începe o viață nouă, fără a trimite imediat o consecință.

De obicei, El nu te pedepsește imediat pentru fiecare lucru rău pe care îl faci, dar pericolul este acela de a repeta păcatul.

Pune-ți limite, nu forța limitele. Caută să înțelegi iubirea lui Dumnezeu și oprește-te din a mai păcătui fără a mai „aduce la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele”.

Provocare: Alături de un explorator, vecin sau prieten, joacă-te șotron.

Nu uita: Limitele sunt pentru siguranță, nu ca să le forțezi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor