ALEGE CA ZIUA TA SĂ FIE GROZAVĂ!

Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice, în dreapta Ta.
Psalmii 16:11

La un început de vară, alături de alte familii din biserica pe care o frecventez, am făcut o excursie de câteva zile în afara orașului. Când ne-am întors, una dintre persoane a întrebat cum a fost, iar răspunsurile au fost foarte diferite. Din punctul meu de vedere, excursia fusese extraordinară.

Pentru că am avut spațiu, am cumpărat un fileu de volei și ne-am jucat volei, alții au citit, copiii s-au jucat cu diverse jucării, alții au dormit…

Iată două răspunsuri:

1 — „Păi, cum să fie? Plictiseală.”

2 — „Ce rău îmi pare că nu ai fost și tu, a fost super. Am avut vreme bună pentru volei, am mâncat pizza și înghețată, copiii s-au bucurat de jucării și jocuri. Într-un cuvânt, extraordinar.”

O mamă folosea în fiecare dimineață următoarea expresie pentru a-și trezi fiul: „David, trezește-te, astăzi va fi o zi grozavă.” După care începeau treburile zilnice și reușeau să le sfârșească sănătoși și cu bucurie.

Doar că, într-o dimineață, fiul răspunse: „Astăzi nu va fi grozavă, afară plouă”, și a rămas în pat să mai lenevească vreme îndelungată. Însă, când i s-a făcut foame și a simțit miros de mâncare, a vrut să meargă la masă, însă mama l-a trimis înapoi în cameră spunându-i: „Dacă vei mânca, va fi o zi grozavă, iar tu ai zis că azi nu e.”

După ce a făcut prin camera lui câteva lucruri mărunte, fiul din nou a dorit să meargă să mănânce, însă mama i-a repetat spusele lui: „Astăzi nu va fi grozav, mergi în cameră, iar mâine dimineață poate va fi mai bine.”

Astfel, fiul a înțeles că atunci când te implici, e grozav, dar totul ține de decizie. Fiecare își face ziua grozavă sau nu, prin alegerile lui.

Alege azi să te implici. Alege azi să te bucuri. Alege azi ca ziua ta să fie grozavă, și nu plictisitoare.

Provocare: Notează toate activitățile pe care le vei face azi și, la finalul zilei, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru ziua grozavă pe care ai avut-o.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor