UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE

Isus, când l-a văzut zăcând și fiindcă știa că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?”
Ioan 5:6

Cu siguranță, când ai citit textul de azi, ți-ai amintit de minunea pe care a făcut-o Isus în Ierusalim, la scăldătoarea Betesda. De aceea vreau să discutăm doar despre importanța întrebării pe care Isus a pus-o: „Vrei să te faci sănătos?”

Este evident că flămândul dorește mâncare, că lipsitul dorește o casă cu un pat, că bolnavul dorește sănătate. Și totuși, Isus întreabă.

Unde mai pui că în text apare remarca „fiindcă știa că este bolnav de multă vreme”. Adică Isus, în atotștiința Sa, cunoștea situația acestei persoane.

Pe de altă parte, spre finalul pasajului, aflăm că Isus, deși inițial Se face nevăzut, Se reîntâlnește cu cel pe care l-a vindecat în Templu, iar acesta îi face „necazuri”. (Omul acela s-a dus și a spus iudeilor că Isus este Acela care-l făcuse sănătos. Din pricina aceasta, iudeii au început să urmărească pe Isus și căutau să-L omoare” (Ioan 5:14,15).

Cu toate acestea, Isus îl întreabă: „Vrei să te faci sănătos?” Scurta discuție pe care a avut-o omul bolnav cu Isus l-a ajutat să conștientizeze mai mult decât înainte neputința sa. Ah, ce frumos! Isus îl vindecă pe cel care de suferea treizeci și opt de ani. Treizeci și opt de ani! Tu cum îți imaginezi că vei fi la treizeci și opt de ani?

Drag explorator, astăzi ți se adresează ție această întrebare: „Vrei să te faci sănătos?” Poate te lupți cu minciuna, poate te lupți cu neascultarea de părinți, poate te lupți cu timpul pierdut pe telefon, poate te lupți cu pofta, poate… Răspunde afirmativ la întrebarea lui Isus, și El te va vindeca.

Luptă, în mod special, înălțând câte o rugăciune în fiecare zi, la ora 19:00, până vei fi vindecat și vei putea ajuta și pe alții să fie vindecați.

Provocare: Scrie în agenda ta unul din lucrurile cu care te lupți. Continuă cu trei lucruri pe care ai putea să le faci pentru a câștiga lupta, trei lucruri care să te îndepărteze de boala ta. După ce ai terminat de scris, roagă-te ca Isus să-ți dea izbândă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video