RĂBDAREA — ROADA DUHULUI

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Galateni 5:22-23

Cu siguranță nu îți este străin textul de azi, însă astăzi aș vrea să vorbim doar despre două lucruri din acest pasaj.

1. Roada Duhului. Lucrarea Duhului Sfânt care se poate face în viața ta este numită „roadă”. Deși există o listă cu destul de multe lucruri pe care le poate șlefui, lucra, cizela Duhul Sfânt în tine, ele tot „roada” sunt numite. Adică, se folosește termenul tot la singular, nu se spune „roadele Duhului”. Acest lucru rămâne ca fiind unul singur, pentru că atunci când ceri ca Duhul Sfânt să lucreze în viața ta, El lucrează în TOATĂ viața ta. Această „roadă” este ca un tot unitar. Lucrând la un anumit aspect al vieții, el influențează întreaga viață. De aceea, rămâne „roada Duhului”. Lasă ca întreaga viață să-ți fie transformată.

2. Îndelunga răbdare. De multe ori ești pus în situații care „te scot din pepeni”, „te calcă pe nervi”, „te bagă în priză” și tot așa — adică atunci când cineva te deranjează, te sâcâie, te supără cu ceva, nu mai ai răbdare și răbufnești încercând să-ți faci dreptate. Aici intervine Scriptura și îți spune să ai răbdare, să rămâi calm, să stai liniștit în trafic, să aștepți la coada care s-a format pentru a-ți comanda ceva de mâncare.

Pe de altă parte, îndelunga răbdare aplicată în încercări spirituale, în momente în care aștepți un răspuns de la Dumnezeu cu privire la un anumit lucru, înseamnă să aștepți cu pace în suflet, înseamnă să rămâi credincios față de Dumnezeu, căci și El va rămâne credincios față de tine răspunzându-ți rugăciunii la momentul cel mai potrivit pentru tine. Ai răbdare în toate privințele și lasă-te transformat ca să aduci „roadă”. Nu lua aceste cuvinte doar ca pe „o poezie frumoasă”, experimentează-le, explorează-le și vei vedea autenticitatea lor.

Provocare: Cântă imnul 303, „Lângă crucea Ta, Isuse”. Păstrează în minte și fredonează acest imn toată ziua.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor