CUM AȘTEPȚI REVENIREA?

…așteptând fericita noastră nădejde și arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu și Mântuitor, Isus Hristos.
Tit 2:13

„Eram într-un luminiș într-o pădure. Peste tot în jurul nostru era plin de zăpadă. Eram tare bucuroasă că m-am întâlnit cu persoane pe care nu le mai văzusem de mult timp. Fețele ne radiau de fericire și vorbeam despre cât de minunată este viața așteptând pe Isus să vină să ne ia în cer.

Când aproape se întunecase, am ridicat ochii spre cer și am zărit o pată luminoasă pe cer. Pentru câteva secunde, am rămas fără glas, dar dându-ne seama că Isus chiar atunci venea pe nori, am ridicat mâinile spre cer plini de bucurie și am început să strigăm și să cântăm.

La scurt timp, pata luminoasă a început să se mărească. Un grup de îngeri au ajuns chiar deasupra noastră. Au întins un fel de scară până la noi, pe pământ, și au coborât pentru fiecare dintre noi un înger pentru a ne lua. Era totul curat, alb, luminos și melodios.

Îngerul meu, ajuns aproape de mine, fără a-i putea desluși fața, m-a apucat cu mâna lui și m-a tras spre el. Ca prin minune, m-a luat chiar înainte de a fi înșfăcată de o vietate urâtă, asemănătoare unui urs negru.

Cu bucurie, dar și teamă de ce ar fi putut să mi se întâmple dacă îngerul nu ajungea la timp, urma să fiu purtată de îngerul meu la Isus, iar în momentul în care mi s-au desprins picioarele de pe pământ, m-am trezit.” (B.E.)

Gândește-te că relatarea de mai sus este a ta. Ce ai simți? S-ar schimba ceva în gândirea ta, în așteptarea lui Isus?

Ce faci atunci când știi că urmează să mergi într-o tabără sau camporee explo? Dar știind că Isus vine curând, ce faci?

Poate ești ispitit să spui: „Din 1844 se tot spune că Isus vine curând. Uite că nu a venit.”

Așa este, însă după o secundă din momentul în care mori, Isus a și venit pentru tine. Nu știi ce-ți rezervă ziua de mâine. Pentru aceia care au murit, este ca și cum Isus a venit. Ei nu mai pot schimba nimic în ceea ce-i privește viața.

Astăzi, așteaptă-L pe Isus pregătit și spune și altora despre această mare bucurie.

Provocare: Pregătește ceva special (micul dejun, un colaj cu poze, o cameră decorată cu stele sau inimioare, o poezie pe care să le-o reciți…) pentru cei din familia ta pentru această zi. Așteaptă-i și bucurați-vă împreună!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video