NU TE LĂSA ÎMPIEDICAT DE CEL RĂU

Cuvântul Domnului a vorbit lui Iona, fiul lui Amitai, astfel: „Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, și strigă împotriva ei! Căci răutatea ei s-a suit până la Mine!” Și Iona s-a sculat să fugă la Tars, departe de Faţa Domnului. S-a coborât la Iafo și a găsit acolo o corabie care mergea la Tars. A plătit preţul călătoriei și s-a suit în corabie ca să meargă împreună cu călătorii la Tars, departe de Faţa Domnului.
Iona 1:1-4

Cu siguranță, știi că Dumnezeu a trimis o furtună pe mare. Iona a fost aruncat în apă ca să se oprească furtuna și dus de un pește la mal, apoi a mers la Ninive și a făcut ce îl rugase Dumnezeu.

Astăzi aș vrea să-ți atrag atenția asupra unui lucru: Iona s-a ridicat, dar în loc să meargă la Ninive, a luat-o în sens opus, spre Tars. Iona a fost sigur de faptul că nu dorea să vestească ninivenilor cuvintele lui Dumnezeu, el dorea răzbunarea, nu iertarea. Istoricii spun că din Iafo spre Tars, pleacă o barcă o dată la șase luni. Oau! Poate lui Iona i-au venit în minte următoarele: Uite, poate Dumnezeu mă trimite în altă parte. Poate are și acolo un plan cu mine. Faptul că am găsit această barcă poate însemna că Dumnezeu mă poate folosi și altfel.

Nu, cu siguranță nu erau de la Dumnezeu aceste gânduri. Satana imediat a găsit să-i ofere lui Iona o altă cale, un alt drum, departe de locul unde îi spusese Dumnezeu să meargă. Satana nu își dorea ca oamenii din cetatea Ninive să se pocăiască, iar ca să nu se întâmple asta, a început să „lucreze” cu Iona.

Ca și atunci, Satana este așa de aproape. Imediat îți oferă variante la ceea ce îți spune Dumnezeu. Găsește o oportunitate contra Lui. Îți așază lucrurile în așa fel încât să schimbe planul Lui, pentru a te îndepărta cât mai mult și cât mai sigur.

Provocare: Descoperă care a fost subtilitatea pe care ți-a pus-o Satana în față ultima oară. Conștientizează și nu te lăsa pradă ispitelor încă de la început.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor