BUCURĂ-TE CÂND EȘTI PRIGONIT

Ei au plecat dinaintea soborului și s-au bucurat că au fost învredniciţi să fie batjocoriţi pentru Numele Lui.
Faptele apostolilor 5:41

Ți s-a părut ciudat titlul acestui devoțional? Dar textul de azi? Recitește-le cu atenție.

Pe acest pământ putem avea și găsi motive de bucurie… Este recomandat să facem aceasta. Însă atunci când ești bătut, pălmuit, insultat sau chiar amenințat cu moartea, tu să te bucuri?

După ce Isus S-a înălțat la cer, apostolii au înțeles pe deplin lucrarea pe care a săvârșit-o El pe pământ și au început să vestească tuturor Evanghelia. Conducătorii vremii au rămas cu același spirit de respingere pe care l-au avut și față de Hristos. Când au auzit că Petru și Ioan sunt în fața norodului și le vorbesc, dar mai ales că oamenii îi aprobă și primesc vestea bună a salvării, s-au hotărât să îi oprească băgându-i la închisoare.

A doua zi erau pregătiți să-și ducă planul la îndeplinire, doar că peste noapte un înger a venit și i-a eliberat pe cei doi, iar acum aceștia vorbeau din nou poporului. I-au arestat din nou, cu același gând, să-i omoare. Pentru că a intervenit unul din conducători, până la urmă Petru și Ioan sunt bătuți, apoi li se dă drumul cu interdicția de a nu mai predica. Însă cei doi se întorc la popor și vestesc în continuare despre Isus. Relatarea biblică spune că Petru și Ioan erau fericiți că au fost bătuți și vorbiți de rău. Erau încântați că au suferit. Aveau în suflet pace și bucurie… pentru că tot ce li se întâmplase a fost din cauză că Îl predicaseră pe Mântuitorul.

La un moment dat, vorbind cu un pastor care în armată a dus-o greu, eu l-am întrebat:

– Din CAUZA Sabatului v-au bătut și v-au băgat la închisoare?

Iar el mi-a răspuns cu zâmbetul pe buze:

– Nu, DATORITĂ Sabatului!

Drag explorator, nu știi ce îți rezervă viitorul, dar încrede-te atât de mult în Mântuitorul încât, chiar și dacă vei fi bătut, schingiuit, pălmuit sau dat la moarte pentru El, să o poți face cu pace în suflet și cu bucuria speranței în promisiunile Lui.

Provocare: Memorează textul de astăzi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video