ALEARGĂ PÂNĂ CÂȘTIGI!

Nu știţi că cei ce aleargă în locul de alergare toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi dar în așa fel ca să căpătaţi premiul.
1 Corinteni 9:24

Azi, pe 26 iulie, în urmă cu 94 de ani, se năștea în România un fotbalist foarte bun, Vasile Zavoda.

Impresiona prin tenacitate, era robust, adept al fotbalului în forță, atletic, bărbătesc, dar niciodată dur sau periculos.

Zavoda a fost legitimat la vârsta de 11 ani la formația Minerul Baia Mare. El a fost selecționat în 1942 în tabăra de juniori de la Budapesta, alături de alți tineri care aveau să devină mari fotbaliști în formația de aur a Ungariei: Gyula Grocsics, Ferenc Puskás, Sandor Kocsis sau Joszef Zakharias.

La 16 ani, Zavoda a debutat în echipa de seniori a formației băimărene, iar în toamna anului 1950 s-a transferat la CCA București.

Zavoda, care evolua pe postul de fundaș, a acumulat 248 de prezențe în prima ligă română, marcând două goluri. A cucerit nu mai puțin de 11 trofee cu formația militară. După ce a evoluat inclusiv la Jocurile Olimpice de la Helsinki, din anul 1952, Vasile Zavoda a părăsit Steaua în 1964 și a mai evoluat un an la divizionara secundă ASA Târgu Mureș înainte de a se retrage din activitatea de jucător. A fost selecționat de 20 de ori în echipa națională a României. În 1964, pe când avea 35 ani, Zavoda a jucat în ultimul său sezon ca profesionist, pentru ASA Târgu Mureș.

Unii specialiști spun că un jucător într-un meci de elită aleargă de la 4.000 până la 11 sau chiar 12.000 de km. Oare câți km a alergat Zavoda?

Ce efort! Pentru ce? Pentru a câștiga trofeele lumii acesteia.

Dar tu, explorator, care este ținta alergării tale pe pământ? Mai mult decât orice, alergarea ta să fie spre cer.

Provocare: Aleargă astăzi într-un loc public (în parc, pe cărările unei păduri, pe marginea unui lac). Vorbește cu un vecin despre provocarea de azi și invită-l cu tine.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor