AJUTĂ PE CEL ÎN NEVOIE

Nu opri o binefacere celui ce are nevoie de ea, când poţi s-o faci.
Proverbele 3:27

Astăzi vreau să-ți povestesc tot o mică întâmplare petrecută în biserica unde am copilărit. După mai bine de zece ani de când nu mai frecventam biserica aceea, m-am dus să salut o bătrână, tanti Roza. Nu mai auzea bine și nici nu mai putea vedea foarte clar. I-am spus cine sunt și am întrebat-o ce mai face.

Când și-a dat seama a cui fată sunt, m-a întrebat:

— Dar Denisa unde este? (Denisa fiind una dintre surorile mele mai mari.)

I-am spus câteva cuvinte despre ea și apoi mi-a replicat:

— O fată tare harnică. Odată m-a ajutat cu copiii la strâns ceapa de pe straturi. (Cu aproximativ 15 ani în urmă, sora mea fusese instructor explo și într-o duminică s-a dus cu grupa la doamna respectivă și au ajutat-o la scos ceapa din pământ și la căratul ei în curte. Toată treaba aceasta nu a durat mai mult de 30 de minute.)

După un an de la această discuție, m-am dus din nou la ai mei, la biserică, și din nou m-am dus să o salut pe bătrânica de care ți-am povestit deja. De această dată, nici nu se mai putea deplasa prea bine. I-am spus cine sunt, iar ea, fără să mai aștepte să spun ceva, m-a întrebat din nou de Denisa, povestindu-mi ca și anul trecut cum a ajutat-o. Din fericire, de data aceasta, era și sora mea acolo, așa că i-am transmis că ar fi bine să o salute pe tanti Roza. Nu îți spun… a fost tare încântată să-i audă glasul.

Când am vorbit cu sora mea, mi-a mărturisit că abia își mai amintește de acel moment…, dar pentru tanti Roza a fost foarte important.

Tu, explorator, ce faci pentru cei din jurul tău? La puterea și timpul de care dispui, s-ar putea ca pentru tine să fie o nimica toată, dar pentru cel pe care îl ajuți, ajutorul tău poate să însemne foarte mult.

Nu aștepta să ți se facă rugăminți. Poți ajuta din proprie inițiativă.

Provocare: Mergi la cea mai în vârstă persoană din jurul tău și oferă-te să o ajuți. Dacă nu are nevoie, roagă-o să-ți dea un sfat povestindu-ți ceva din viața ei.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor