ODIHNEȘTE-TE!

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi și împovăraţi, și Eu vă voi da odihnă.
Matei 11:28

Biblia ne spune că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt și că Dumnezeu vrea să locuiască în noi și să fie însoțitorul nostru permanent. Pentru ca Duhul lui Dumnezeu să locuiască în noi, trebuie să-i oferim un loc curat, neîntinat de obiceiuri rele. El vrea să locuiască în noi și să ne vindece de toate bolile noastre. Pentru că mintea noastră este singurul mijloc de comunicare direct cu Dumnezeu, necesar pentru a menține relația cu El, trebuie să ne păstrăm o minte sănătoasă, în stare bună de funcționare. Stilul de viață adoptat afectează în mod pozitiv sau negativ fiecare sistem al organismului. Noi trebuie să învățăm să luăm decizii bune. Doar atunci când prin puterea primită de sus vom face aceasta, vom putea să menținem o bună relație cu Dumnezeu, izvorul tuturor binecuvântărilor (FH).

Ți-ai amintit cât de importante sunt alegerile pentru stilul tău de viață? Am ajuns la penultima cifră din acronimul „NEW START” — R = rest = odihnă. Hai să-ți spun câteva lucruri care să te ajute să te odihnești bine:

 – ore de somn suficiente, începând cu ora 22:00;
 – un program de exerciții scurt;
– masa de seară să fie cu trei ore înainte de somn;
– așternuturile să fie confortabile;
– asigură-te că nu îți va fi frig la picioare;
– aerisește camera foarte bine;
– rezolvă orice sentiment negativ;
– uită-te mai puțin la televizor/telefon și citește doar ce este adevărat și curat.

Provocare: Chiar dacă este ziua de odihnă și poate nu vei fi foarte obosit, pune-te la somn cel târziu la ora 22:00.

 

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video