ALEGE MAI BINE LINIȘTEA, DECÂT DREPTATEA

Celui cu inima tare, Tu-i chezășuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.
Isaia 26:3

După cum ți-am spus, în 2019 viața mea a luat o întorsătură frumoasă, L-am cunoscut pe Dumnezeu și mai mult, prin rugăciune și experiențe cu El. Tot cam în aceeași perioadă am descoperit un proverb. Nu îmi amintesc de unde, însă atunci când l-am citit și l-am înțeles, atât de important mi s-a părut, încât l-am scris pe unul din pereții dormitorului meu (aveam desenați pe un perete patru fluturi, iar pe aripile lor scrisesem și alte citate). Iată ce am scris: „Este mai important să ai liniște decât dreptate.”

În Ghetsimani, „ucenicii crezuseră că Învățătorul lor nu va îngădui să fie luat…. Ei au fost dezamăgiți și indignați când au văzut că soldații aduc frânghii pentru a lega mâinile Aceluia pe care Îl iubeau. Petru, în mânia sa, și-a scos sabia de îndată și… a tăiat o ureche a slujitorului marelui-preot. Când a văzut ce a făcut, Isus și-a eliberat mâinile … și a spus: «Lăsați-i! Până aici!» și a atins urechea rănită, care s-a vindecat de îndată. Apoi i-a spus lui Petru: «Pune-ți sabia la locul ei; … crezi că n-aș putea acum să mă rog Tatălui Meu și El să-Mi trimită de grabă mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?»” (AÎ)

Petru a acționat cu dreptate, Isus nu greșise cu nimic, de ce să-i legi mâinile, să-L arestezi? Probabil Petru chiar a dorit să-i taie capul robului, dar acesta s-a ferit aplecându-se și i-a tăiat doar urechea. Ah, ce dreptate avea Petru!

Însă Isus alege liniștea, deși ar fi putut să rămână cu dreptatea și cu „mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri” ar fi ucis fiecare suflet care a venit înarmat după El în Grădina Ghetsimani. El, în mod special, înțelesese ce are de făcut pentru că tocmai ce se ridicase de la discuția cu Tatăl, de la rugăciune.

Alege liniștea în defavoarea dreptății. Dumnezeu este Cel Drept. La vremea potrivită, El va face dreptate. În orice situație, oricât de măruntă, caută să fii bun, fără să acuzi pe cineva, să răspunzi răstit, să dai verdicte, să jignești pe cineva în vreun fel. „Depărtează-te de rău și fă binele; caută pacea și aleargă după ea!” (Psalmii 34:14).

Provocare: Fă-ți un mic semn pe degetul mare de la mâna dreaptă cu pixul ca să-ți amintești azi cât mai des că este mai important să ai liniște decât dreptate. Atunci când vei fi tentat „să ridici sabia, las-o în teacă” și, cu răbdare, discută despre ceea ce te deranjează. Află dacă nu cumva situația sau atitudinea este de la Satana.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video