ALEGE-L PE HRISTOS ÎN FIECARE SECUNDĂ

Ci mă port aspru cu trupul meu și-l ţin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi să fiu lepădat.
1 Corinteni 9:27

Frank Belden s-a născut în Battle Creek, Michigan, la 21 martie 1858, primul dintre cei patru copii ai familiei Stephen și Sarah Harmon Belden, sora mai mare a lui Ellen White.

Când avea 19 ani, mama lui moare și rămâne în grija lui Ellen White. La 20 de ani nu mai ține Sabatul, dar după mai multe discuții cu Ellen White, îi promite că se va întoarce.

Așa a făcut și a început să-și pună talentul lui de muzician în slujba lui Dumnezeu. Din cauza sănătății precare, s-a mutat în Colorado, unde s-a întâlnit și s-a căsătorit cu Harriet (Hattie) C. McDearmon, de asemenea o muziciană talentată, în 1881. În familia lor avea să se nască un copil, Linnie Louise.

S-au întors în Battle Creek la începutul anilor 1880, unde s-au implicat în lucrarea de la editură a bisericii adventiste.

Frank a fost numit „drăguțul cântăreț al Israelului”. Era cunoscut pentru capacitatea sa de a compune imnuri în mod spontan pe măsură ce se țineau predicile. La sfârșitul slujbei, el și soția sa interpretau cântecul nou-creat și apoi dădeau o copie a manuscrisului predicatorului, ca suvenir.

Împreună cu vărul lui, Edison White, publică prima carte cu note a Bisericii Adventiste. Una din cele mai cunoscute melodii este „Iubirea ce ne face”.

Din păcate, în anul 1907, Frank este exclus din biserică din cauză că nu mai credea în veridicitatea darului profetic al mătușii sale și avea alte idei care erau contrare cu doctrina bisericii.

Timp de zece ani, Ellen White îi scrie scrisori încercând să-l ajute să ia decizia de a se reîntoarce la Hristos.

Înainte cu puțin timp de a se stinge din viață, doi pastori de la Conferința Generală îl vizitează și, când îi cer să le dea voie să se roage pentru el, le răspunde sec: „Dacă credeți în ce zice Ellen, nu am ce să mă rog cu voi.”

Acum este rândul tău să lupți cu ispitele și să le biruiești. Alege-L în fiecare moment pe Hristos și nu te lăsa prins în cursele atât de fine ale celui rău.

Provocare: Adună întreaga familie în această seară și cântați împreună imnul nr. 110: „Iubirea ce ne face.”

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video