AJUTĂ MEREU!

Unul care dă cu mână largă ajunge mai bogat; și altul care economisește prea mult nu face decât să sărăcească.
Proverbele 11:24

Tânăra regizoare pe nume Sarah Rozik avea doar 20 de ani când a câștigat premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj la Festivalul Cinematografiei, cu filmul egiptean „Cealaltă pereche”, film care durează doar patru minute.

Acțiunea se petrece într-o gară. Un copil sărac este dezamăgit din cauză șlapii sărăcăcioși pe care îi avea în picioare s-au rupt. Stând lângă un colț de clădire, zărește printre multe alte perechi de încălțăminte ale trecătorilor, printre care și o pereche de pantofi lucioși în picioarele unui băiețel înstărit care aștepta trenul.

Când trenul a venit, băiețelul împreună cu părinții se îmbulzesc să urce în tren, iar cel mic pierde un pantof. Băiatul sărac observă și aleargă spre pantof. După o secundă de ezitare, încearcă din răsputeri, alergând după tren, să dea pantoful băiatului care era în ușa încă deschisă a trenului ce plecase deja din gară. Pentru că nu reușește, ca o ultimă încercare, în timp ce trenul prindea viteză din ce în ce mai mare, aruncă pantoful în speranța că va rezolva problema. Dar… pantoful cel nou, strălucitor cade pe peron.

Spre surprinderea celui sărac, băiatul din tren ridică piciorul, își scoate și celălalt pantof și îl aruncă, pentru ca cel ce dorise să-l ajute să se poată bucura de ambii pantofi.

Ți s-a întâmplat să ajuți pe cineva și, de fapt, să fii tu cel ajutat? Roata se poate învârti așa de repede că nici nu-ți dai seama. De aceea, nu rata niciun moment atunci când poți să dai o mână de ajutor cuiva în nevoie… chiar dacă nu ți-a cerut explicit acest lucru.

Provocare: Dacă ai posibilitatea, caută pe internet acest film și vizionează-l. Ajutându-i pe alții, s-ar putea să te ajuți pe tine.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor