AXEAZĂ-TE PE LUCRURILE CARE ȚIN DE TINE

Atunci, Faraon a dat următoarea poruncă la tot poporul lui: „Să aruncați în râu pe orice băiat care se va naște și să lăsaţi pe toate fetele să trăiască.”
Exodul 1:22

De-a lungul Bibliei găsim suficiente scene, întâmplări în care aflăm că un număr mai mare sau mai mic de copii sau adulți au sfârșit cu moartea înainte de a ajunge la bătrânețe. Cei care au cercetat cu de-amănuntul cuceriri ale diverselor popoare însemnate în Biblie au găsit diverse explicații care să justifice moartea celor cuceriți. De obicei, moartea multor persoane în asemenea istorisiri a venit ca o consecință a alegerilor. Unii copii, din păcate, au murit în diverse situații, din cauza alegerilor rele ale părinților.

În cazul celor omorâți la porunca lui Faraon, aș spune că este și mai grav: decizia unui om care, la prima vedere, nu are nicio legătură cu cel ucis. Câți dintre băieții care au fost atunci uciși la porunca Faraonului ar fi putut fi buni manageri, bucătari desăvârșiți, muzicieni foarte talentați, predicatori consacrați… Însă, din păcate, probabil puteau fi și călcători de lege într-o țară străină, lăsându-se corupți de cei care îi asupreau. Puteau fi închinători la zei, iubitori de bogății, plini de ură pentru superiori. Dumnezeu a îngăduit lui Faraon să dea acea poruncă — cu siguranță El știe exact toate motivele pentru care un suflet s-a stins.

Fii un explorator credincios. Nu căuta nod în papură, explicații pentru unele lucruri din Biblie, lucruri pe care nu ți-a fost îngăduit să le pricepi (sau nu ai reușit să fii atât de aproape de Hristos încât să le poți înțelege), ci privește la cele care îți sunt descoperite, pune-le în practică și bucură-te de faptul că Dumnezeu are un plan cu tine… fii sigur, El știe toate motivele pentru care vei trece prin orice vreme și situație.

Provocare: Fă astăzi lucruri cu adevărat importante. Ai grijă mai ales la timpul tău liber. Nu îți pierde timpul cu lucruri care nu sunt constructive.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video