UN AN RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE

Și Isus le-a zis: „Vă întreb: Este îngăduit în ziua Sabatului a face bine ori a face rău? A scăpa o viaţă sau a o pierde?”
Luca 6:9

La prima vedere, întrebarea de astăzi este una foarte simplă. Mai mult, ai spune că nu își are rostul. Adică, ce? Dacă era să nu fie Sabat puteai face rău cuiva? Nicidecum!

Atunci, dacă Dumnezeu recomanda ca fiind bune „a face bine ori a face rău”, Isus întreabă doar așa, la derută? Nicidecum!

Dar care a fost motivul? Isus a vrut să le arate cărturarilor și fariseilor că discuțiile sau gândurile pe care le aveau nu erau cu un scop nobil. Dacă era să le explice spunând lucrurilor pe nume, nu ar fi vrut să primească învățătura. Dar prin faptul că Isus îi invită la discuție spunându-și părerea, aveau să își dea seama că ce făceau nu era în concordanță cu învățăturile Bibliei.

Astăzi, zi de Sabat, tu ce faci? Care sunt motivele sau scopurile pe care le ai? Sunt unele nobile? Îl laudă acțiunile tale pe Dumnezeu? Cuvintele tale sunt spuse în temere de Hristos?

Profită de această zi de Sabat și trăiește-o ca fiind singura zi din viața ta… Până la urmă, nu știi ce va aduce ziua de mâine.

Promite-ți că în fiecare zi la ora 19:00 vei înălța o rugăciune în care să ceri călăuzirea Duhului Sfânt pentru ca fiecare acțiune/activitate să aibă un scop bun și să fii un exemplu pentru cei din jur.

Provocare: Ocupă-ți această zi cu tot ce e mai bun: ia cartea de cântări explo și cântă; mergi la biserică cu zâmbetul pe buze și cu inima deschisă pentru a învăța; mergi într-o vizită la cineva bolnav; învață sau cântă la un instrument; sună un prieten/o cunoștință cu care nu ai mai vorbit de mult timp; roagă-te și citește din Biblie.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor