FII „CA EL”

Preaiubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar știm că, atunci când Se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este.
1 Ioan 3:2

Uneori te uiți la un profesor, la un părinte, la un unchi, la un manager, la un doctor și spui: „Aș vrea să fiu ca el.” Cu toții suntem oameni și spunem că ne place la alții un anumit lucru. Însă despre Isus ce spui? Ai vrea să ai aceleași trăsături ca Isus? Ai vrea să te asemeni cu El? Ai vrea să fii ca El?

Cum adică să fii „ca El”?

Ia o bucată de hârtie. Ai luat? Rupe-o la întâmplare în două. Pe una dintre hârtii scrie: „Eu, exploratorul…. (numele tău)”, iar pe cealaltă scrie „Isus”. Acum suprapune-le.

În viață, învățând de la Isus, începi să te asemeni cu El. Hârtia pe care scrie numele tău se va micșora sau se va mări cu ajutorul gândirii, vorbirii, a faptelor până când va fi identică cu hârtia pe care este scris „Isus”, până ce vei fi „ca El”.

În cartea Sfințirea vieții se spune clar despre faptul că sfințirea nu se întâmplă peste noapte. Sfințirea este un proces pe TOATĂ perioada vieții. Niciodată nu putem spune că suntem sfinți și nu mai este loc de îmbunătățit.

„Meditând însă cu răbdare și cu încredere umilită la Isus, care a fost străpuns pentru fărădelegile noastre și care a purtat durerile noastre, vom putea învăța să călcăm pe urmele Sale. Privind mereu la El, vom fi preschimbați în asemănarea Sa divină. Și când această lucrare va fi săvârșită în noi, atunci nu vom mai pretinde că suntem neprihăniți prin noi înșine, ci vom înălța pe Isus Hristos și vom sprijini sufletele noastre neputincioase numai pe meritele Sale.” (SV)

În același timp, a fi sfânt, adică pus deoparte, este un ideal la care suntem cu toții chemați. Hristos așteaptă pe oricine să fie de partea Lui. Pentru cer și pentru încheierea lucrării de vestire a Evangheliei pe întreg pământul, El vrea să pună deoparte un număr cât mai mare de oameni. Iar răsplata celor puși deoparte, implicit sfinții, este mare — o veșnicie alături de El. O veșnicie „ca El”, „așa cum este El”.

Un explorator va fi gata să-l vadă față în față pe Isus, pentru că este „ca El”.

Provocare: Lipește cele două hârtii. Scrie pe ea promisiunea că, de azi, dorești să începi (sau să continui) procesul de sfințire al vieții tale, pentru a deveni „ca El”.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video