FĂ BINE CHIAR DACĂ NU ȘTII CUI!

Și acum, iată-ne în mâinile tale; fă cu noi ce vei crede că este bine și drept să faci.
Iosua 9:25

Plecând într-o dimineață de acasă spre o locuință unde aveam să stau câteva ore, un gând m-a îndrumat să cumpăr un buchet de flori. Deși inițial m-am luptat motivând că nu am cui să ofer florile, am primit următorul răspuns:

— Stai liniștită, mă îngrijesc eu de asta.

Am oprit mașina lângă o florărie, am cumpărat flori, apoi mi-am continuat drumul. Conducând, Îl tot rugam pe Dumnezeu să-mi spună ce să fac cu florile. Aproape când am ajuns la locul unde trebuia să parchez mașina, am zărit un bătrân. Am oprit și l-am abordat, dar nu a primit florile. Așa că m-am dus la locul în care trebuia să ajung. Am parcat și imediat a trecut o doamnă căreia, evident, i le-am oferit, dar … nici ea nu le-a primit. M-a refuzat elegant și a plecat. Atunci, într-un final, m-am rugat:

— Doamne, ce fac cu florile?

— Pune un bilețel pe flori și lasă-l pe capotă.

Căutând o hârtiuță și un pix, am găsit sub cotiera mașinii un autocolant cu emblema Speranța TV și cuvintele: „Și eu duc speranța mai departe.”

— Acesta este bilețelul, lipește-l pe buchet.

A fost așa de liniștitor și sigur gândul că am ascultat: am lipit, am pus buchetul pe capota mașinii și am plecat la treburile mele.

Când m-am întors, buchetul nu mai era… abia aștept să ajung în cer să aflu pentru cine a fost pregătit.

Ți-am povestit ce mi s-a întâmplat cu un singur scop: să te încurajez să te lași condus de Dumnezeu spre a face fapte bune.

Nu este simplu să discerni glasul Duhului Sfânt de glasul celui rău, dar exersând, Biblia spune că vei începe să-I cunoști glasul. Roagă-te mereu, mereu și mereu, în cele mai mici situații, și Dumnezeu este gata să-ți vorbească.

Provocare: Scrie un bilețel cu o încurajare și cuvintele: „Speranța TV — și eu duc speranța mai departe.” Păstrează-l cu tine azi și, când va fi momentul, oferă-l cuiva sau așază-l undeva.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor