LOIALITATE 100%

Dar mă tem ca, după cum șarpele a amăgit pe Eva cu șiretlicul lui, tot așa și gândurile voastre să nu se strice de la curăţia și credincioșia care este faţă de Hristos.
2 Corinteni 11:3

Știi deja arhicunoscuta și amara experiență a Evei din Grădina Edenului. Astăzi vreau să-ți amintesc un lucru.

„Îngerii o avertizaseră pe Eva să aibă grijă să nu se despartă de soțul ei în timp ce erau ocupați cu lucrul lor de fiecare zi din grădină; lângă el, ea avea să fie mai puțin în primejdia de a fi ispitită decât dacă ar fi fost singură.

Dar, ABSORBITĂ de îndeletnicirea ei plăcută, FĂRĂ SĂ-ȘI DEA SEAMA, s-a îndepărtat de el. Când și-a dat seama că era singură, a avut simțământul primejdiei, dar a dat la o parte teama, considerând că are suficientă înțelepciune și putere ca să discearnă răul și să i se opună. Nesocotind avertizarea îngerilor, ea S-A TREZIT DEODATĂ privind cu admirație și curiozitate la pomul oprit. Fructul era frumos și se întreba în sinea ei de ce oare Dumnezeu nu le-a îngăduit să aibă acces la el. Acum era ocazia ce i se oferea ispititorului. Ca și când era în stare să priceapă cele ce se petreceau în mintea ei, el i s-a adresat: «Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: ‘Să nu mâncați din toți pomii din grădină?‘» (Geneza 3:2). Eva A FOST SURPRINSĂ și a tresărit, auzind parcă ecoul gândurilor ei. Dar șarpele a continuat cu o voce plină de MUZICALITATE să-i aducă laude subtile cu privire la neîntrecuta ei drăgălășenie, iar cuvintele lui nu-i displăceau. În loc să fugă din locul acela, ea a întârziat, minunându-se că aude un șarpe vorbind. Dacă i s-ar fi adresat o ființă asemenea îngerilor, temerile ei ar fi fost trezite, dar ea nu s-a gândit niciodată că șarpele cel fascinant putea deveni un medium al vrăjmașului căzut.”

Loialitatea față de Dumnezeu trebuie să fie de 100%. Oricât de subtile sunt ispitele lui Satana, dorește-ți în fiecare secundă să fii cu totul al lui Hristos. Făcând așa, vei parcurge procesul sfințirii și vei trăi în Edenul veșnic. Gândește-te la frumusețile Edenului și-ți va fi mai ușor să reziști ispitelor.

Provocare: Notează în agendă cinci lucruri pe care îți dorești să le faci în cer. Bucură-te de lucrurile pe care le faci în Sabat, căci este ca o pregustare a cerului.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor