RESPIRĂ AER CURAT

Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, și omul s-a făcut astfel un suflet viu.
Geneza 2:7

„Biblia ne spune că trupurile noastre sunt temple ale Duhului Sfânt și că Dumnezeu vrea să locuiască în noi și să fie însoțitorul nostru permanent. Pentru ca Duhul lui Dumnezeu să locuiască în noi, trebuie să-i oferim un loc curat, neîntinat de obiceiuri rele. El vrea să locuiască în noi și să ne vindece de toate bolile noastre. Deoarece mintea noastră este singurul mijloc de comunicare cu Dumnezeu, necesar pentru a menține relația cu El, trebuie să ne păstrăm o minte sănătoasă, în stare bună de funcționare. Stilul de viață adoptat afectează în mod pozitiv sau negativ fiecare sistem al organismului. Noi trebuie să învățăm să luăm decizii bune. Doar atunci când prin putere primită de sus vom face aceasta, vom putea să menținem o bună relație cu Dumnezeu, izvorul tuturor binecuvântărilor.” (F.H.)

Din acronimul NEW START, astăzi ne oprim la litera A. Aerul este unul din cele mai prețioase daruri ale cerului, oferit tuturor în mod gratuit. Inspirul și expirul sunt involuntare — doar trebuie să lași organismul să-și facă treaba.

Până aici, foarte simplu, nu?

Acum intervine treaba/alegerea ta. Ține de tine ce fel de aer ajunge în plămânii tăi. Respirarea unui aer proaspăt și curat are un efect tonic pentru nervii solicitați. Pentru ca tu să faci cele mai simple mișcări, nervii sunt puși la treabă, cu cât aerul este mai curat, cu atât nervii sunt mai sănătoși.

Provocare: Descoperă un mod care poate îmbunătăți aerul din camera ta… respiră aer curat.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor