PRIMEȘTE VIAȚA VEȘNICĂ!

Căci Domnul cunoaște calea celor neprihăniţi, dar calea păcătoșilor duce la pieire.
Psalmii 1:6

Unul din principiile Bisericii Adventiste este următorul: „Dumnezeu este atotputernic, atotștiutor, omniprezent, … una cu Isus și cu Duhul Sfânt.” Crezând acest lucru, ne este ușor să înțelegem prima parte a versetului de astăzi: „Domnul cunoaște calea.” Avem asigurarea că Dumnezeu ne știe, ne cunoaște pe fiecare în parte, mai ales prin versetul bine cunoscut: „Cât despre voi, până și perii din cap, toți vă sunt numărați” (Matei 10:30). Bine, dacă versetul se oprea aici, era mai simplu, dar continuă cu „…celor neprihăniți, dar calea păcătoșilor duce la pieire”. Probabil bănuiești că, fiind ultimul verset, este ultima și cea mai importantă idee a capitolului.

Am învățat deja, din textele anterioare, că alături de Isus vom aduce roadă și că ne vom putea bucura și descurca în această lume. Versetul de azi scoate în evidență faptul că Dumnezeu știe ce a pregătit pentru cei ce Îl primesc pe El — viață veșnică.

Vedem aceasta din contrastul cu care se încheie capitolul „calea păcătoșilor duce la pieire” — moarte veșnică.

Zilnic, Dumnezeu ne este alături pentru ca, mergând cu El, calea noastră să ne fie ușoară și să aibă un final extraordinar — un loc în care ne vom bucura, vom cânta, vom iubi, vom respecta, vom călători, vom dormi, vom învăța, fără a mai fi nevoie să ne gândim că facem ceva rău. Ce speranță măreață!

Provocare: Recitește întreg Psalmul 1… Fii gata să fii o mărturie folosind texte biblice din memorie.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor