A ȘASEA FERICIRE

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!
Matei 5:8

Când Hristos locuiește în inimă, va fi curăție și noblețe atât în cugete, cât și în fapte. Însă cuvintele lui Isus: „Ferice de cei cu inima curată” au un înțeles mai adânc, referindu-se nu numai la curăție în sensul în care o înțelege lumea, adică de a fi neatins de senzualitate sau poftă, ci și la faptul că trebuie să aibă un suflet curat; să fie neatins de mândrie și egoism; umil, dezinteresat și la fel ca al unui copil.

Când va veni Hristos în slava Sa, nelegiuiții nu vor putea să-L privească. Când se va arăta El, ei se vor ruga să fie ascunși de la fața Aceluia care a venit să-i răscumpere.

Dar pentru inimile care au ajuns să fie curățite prin prezența Duhului Sfânt, lucrurile stau cu totul altfel. Aceștia pot să-L cunoască pe Dumnezeu. Moise a fost ascuns în crăpătura stâncii când i s-a descoperit slava lui Dumnezeu; tot așa, numai când suntem ascunși în Hristos putem să vedem iubirea lui Dumnezeu.” (CMF)

Provocare: În agenda ta, desenează o inimă cât mai perfectă, apoi întoarce-te să citești finalul.

Gata? Ai desenat? Dacă da, acum poți citi!

Cum arată? Este o inimă curată? Te provoc ca astăzi să-L rogi pe Dumnezeu să-ți amintească de această inimă cât mai des și să te învețe cum să-ți cureți inima ca să poată locui El în ea.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor