FĂ TOTUL BINE!

Urechea care aude și ochiul care vede, și pe una, și pe celălalt, Domnul le-a făcut.
Proverbele 20:12

Acceptasem să fac parte dintr-un comandament pentru o tabără. La prima întâlnire a comandamentului pentru pregătirea taberei am acceptat să încerc să fac imnul taberei. După vreo câteva zile, directorul taberei mi-a sugerat melodia. Eu urma să fac cuvintele în funcție de tema taberei.

Zis și făcut, după un timp, m-am așezat cu partitura în față și am început să scriu. Am pus ideile pe strofe și apoi m-am apucat de „căutat” fiecare cuvințel.

Ba am mai șters, ba am mai modificat, ba am mai adăugat, până când aveam o variantă aproape finală. Am lăsat imnul „la macerat”, apoi am mai trecut încă o dată prin el și am mai corectat.

L-am trimis directorului, și apoi tuturor celor din comandament. La ultima întâlnire înainte de a începe tabăra, l-am și repetat, a început tabăra l-am cântat cu toții. După două zile de repetat am observat că ultimului cuvânt din primul vers îi lipsea o literă… Cum de nu am văzut? Cum de am putut cânta? Cum de nu ne-a tras de mânecă vreun participant?

Da, bine! Se poate întâmpla oricui, dar fiecare detaliu este important. Nu e bine să-ți uiți pelerina când pleci în excursie sau pixul când mergi la un examen.

Fă-ți obiceiul (dacă nu cumva îl ai deja) ca de fiecare dată când pleci din casă să te rogi, iar Dumnezeu îți va aminti dacă ai uitat ceva.

Corectează ce scrii înainte să trimiți și gândește înainte să vorbește — asigură-te că este adevărat, corect și de folos.

Provocare: Indiferent cât de mult vei scrie astăzi, să scrii bine (cu diacritice, cu semne de punctuație și doar dacă îndeplinește cele trei condiții: să fie adevărat, corect și de folos), dacă nu e bine, nu mai scrie.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor