RĂSPLĂTEȘTE RĂUL CU BINE

Dimpotrivă, „dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinși pe capul lui.”
Romani 12:20

„Pe când eram prin clasa a cincea, ca orice băiat, aveam o mulțime de visuri. Unuia dintre colegii mei i-am căzut cu tronc și parcă începuse să-mi dărâme visurile unul câte unul. De fiecare dată când mă vedea, îi cășuna să mă facă în toate felurile. Fără vreun motiv, ba eram urât, ba eram prost, ba eram vulpe, ba eram sărac și tot așa.

De cele mai multe ori, când îl vedeam, îmi răsunau cuvintele lui negative în minte, iar puterea sau stima de sine îmi erau la pământ.

Doar că, într-o bună zi, când colegul meu aștepta autobuzul, mi-am dat seama că are nevoie de ajutor. Avea o problemă de sănătate și nu putea merge, așa că de fiecare dată șoferul autobuzului cobora să îl ajute, dar mai avea nevoie de încă cineva. Cu inima strânsă, m-am hotărât să îl ajut; să întorc bine pentru rău. Când colegul meu a pus mâna în jurul gâtului meu, că doar așa putea fi urcat, i-am zărit o altă privire, o altă față, o altă expresie.

Din acea zi, nu a mai îndrăznit niciodată să-mi spună vreun cuvânt negativ. Din păcate, vreme îndelungată, când mai dădeam de vreun necaz sau problemă, mă întrebam dacă nu cumva unele din cuvintele pe care mi le spunea colegul meu erau adevărate.”

Te sfătuiesc ca ori de câte ori cineva își permite sau are neobrăzarea să-ți spună vreun cuvânt urât, nu îl lua în seamă. Rămâi aproape de Isus și vei putea învăța cât de prețuit ești în ochii Lui.

În Romani este scris: „Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri, ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: «Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti», zice Domnul.”

Nu te poticni de cuvintele urâte pe care le auzi și caută să răsplătești răul cu bine.

Provocare: Ia-ți un minut de rugăciune de fiecare dată când ți se spune sau auzi spunându-(ți)-se vreun cuvânt negativ. (Nu cred că și tu spui cuvinte urâte… În această situație îți trebuie rugăciune neîntreruptă.)

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor