LUPTĂ ALĂTURI DE EI

Dumnezeu este cetăţuia mea cea tare și El mă călăuzește pe calea cea dreaptă.
2 Samuel 22:33

„Când inteligențele cerești îi văd pe cei care susțin că sunt fii și fiice ale lui Dumnezeu depunând eforturi ca și Hristos, pentru a-i ajuta pe cei greșiți, manifestând un spirit de simpatie și înțelegere față de cei ce se căiesc și față de cei decăzuți, îngerii se apropie de ei și le aduc în minte chiar acele cuvinte care vor înălța și alina acele suflete… Domnul Isus Și-a dat viața cea scumpă, Și-a îndreptat atenția către cei mai neînsemnați dintre micuții lui Dumnezeu, iar îngeri care excelează în putere coboară în jurul celor care se tem de Dumnezeu.

Îngerii sunt trimiși din curțile cerești nu pentru a distruge, ci pentru a veghea și apăra sufletele celor care sunt în primejdie, pentru a-i salva pe cei pierduți, pentru a-i aduce pe cei care s-au abătut de pe cale înapoi la turmă. „Am venit nu să osândesc, ci să mântuiesc”, a spus Domnul Hristos. Atunci, oare să nu găsiți voi cuvinte prin care să arătați înțelegere față de cei ce se abat de pe cale? Vreți să-i lăsați să piară sau le veți întinde o mână de ajutor? Chiar în jurul vostru sunt suflete care sunt în primejdie de a pieri. Nu le veți atrage voi cu corzile iubirii către Mântuitorul? Oare nu veți conteni odată cu reproșurile și nu le veți adresa cuvinte care să le inspire credință și curaj?” (AÎ)

Luptă alături de Dumnezeu, Isus, Duhul Sfânt și alături de îngeri, ca să rămâi pe calea mântuirii.

Provocare: Cântă cu voce tare piesa „Stânca mântuirii”, numărul 173 din cartea de imnuri (sau o altă cântare, dacă pe aceasta nu o știi). Înregistrează-te sau fă o poză la una din strofe și pune-o pe una din rețelele tale de socializare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor