BUCURĂ-TE DE MOMENTE ÎMPREUNĂ!

Eu zic Domnului: „Tu ești Domnul meu, Tu ești singura mea fericire!”
Psalmii 16:2

Pentru că tot timpul am de făcut câte ceva, am realizat la un moment dat că nu petrec timp doar cu copiii, deși suntem împreună multe ore pe zi. Așa că, după o discuție cu soțul meu, am stabilit că îmi voi lua 30 de minute să mă joc cu fiecare copil, orice își dorește. Când le-am spus ce am hotărât, au zis că e o idee bună, dar nu păreau foarte entuziasmați.

Am început cu prima zi: „Am 30 de minute pentru tine, cum îți dorești să petrecem acest timp?”

Trei, patru zile la rând se hotărau destul de greu, însă după ce au văzut că se întâmplă cu adevărat, se gândeau încă de când se întorceau de la școală ce vor să facă în cele 30 de minute. Am jucat ping-pong, queens, catan, dixit; ne-am prefăcut că pregătim mâncare sau că mergem la restaurant; am făcut puzzle și lego; am făcut exerciții și ne-am plimbat cu rolele… O mulțime de lucruri care nu credeam vreodată că le va aduce atâta bucurie copiilor mei doar petrecând timp cu ei.

Într-una din zile am avut mai multe treburi de făcut și am fost plecați în oraș. Nu am mai avut timp pentru cele 30 de minute. Seara, băiatul nostru, la altar mi-a spus: „Mâine trebuie să te joci cu mine o oră, pentru că azi nu te-ai jucat deloc.”

Înțelegi paralela? Dumnezeu abia așteaptă să îți iei timp să petreci cu El (în special rugându-te și citind din Biblie). Când iei decizia de a te întâlni cu El zilnic, El așteaptă cu bucurie momentul pentru a te asculta și pentru a-ți vorbi. Dacă cumva se întâmplă să te iei cu treburile vieții de explorator, El așteaptă până mâine, în speranța că îți vei face timp să recuperezi și ce ai pierdut ziua anterioară.

Bucură-te de disponibilitatea Dumnezeului atotputernic și promite-ți că îți vei lua timp zilnic să te întâlnești cu El… Aceasta îți va aduce numai bucurii și pace în suflet.

Provocare: Programează-ți, cu părinții (bunicii), o întâlnire de 30 de minute în care să povestiți amintiri de când erai mic, să vorbiți despre lucrurile care vă bucură, să faceți planuri de activități pe care să le realizați împreună.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor