UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE!

Și le-a zis: „Pentru ce dormiţi? Sculaţi-vă și rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.”
Luca 22:46

Ah, ce e rău în a dormi? Toată lumea are nevoie de somn. Somnul face parte din lucrurile care trebuie îndeplinite zilnic pentru a supraviețui, pentru a fi sănătos. Poți trăi mai mult timp fără mâncare decât fără somn.

De ce Isus nu îi lasă pe ucenici să doarmă? Nu era ceea ce trebuiau să facă? Probabil însă urmau niște momente cruciale, iar ucenicii aveau nevoie să se roage pentru ei, dar și pentru Isus, ca să poată trece cu bine peste cele ce urmau.

Nu cumva și tu te rogi mai mult când ai o problemă de sănătate? Poate te rogi mai mult când la școală urmează să ai un test sau o teză? Stai mai mult pe genunchi atunci când trebuie să iei o decizie importantă?

Rugăciunea este foarte importantă, dar și somnul. Însă astăzi, Isus te întreabă: „Pentru ce dormi?”, ca să te asiguri că ceea ce faci este ceea ce trebuie să faci. Să nu cumva să închizi ochii în fața unor lucruri care te țin departe de Hristos.

Te invit ca zilnic, la ora 19:00, să te rogi, în mod special, ca Dumnezeu să-ți dea înțelepciune prin Duhul Său să poți sta treaz în fața ispitelor și prin exemplul tău să-i conduci pe alții la Hristos.

Provocare: Ia-ți o oră din timpul tău de somn în această seară și petrece-o rugându-te și citind din Biblie.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor