FII GATA PENTRU HAINA DE IN!

Să ne bucurăm, să ne veselim și să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit și i s-a dat să se îmbrace cu in subţire, strălucitor și curat. (Inul subţire sunt faptele neprihănite ale sfinţilor.)”
Apocalipsa 19:7-8

Îți place să mergi la nuntă? Îți face plăcere să vezi mireasa și mirele intrând pe culoarul presărat cu petale? Îți place să auzi muzica, versurile și binecuvântarea pentru cei doi? … Acum gândește-te la „nunta perfectă”, ți-ar plăcea?

Îmi amintesc cu nostalgie de nunta mea… ce să mai, am căutat niște pietricele sau boabe albastre trei zile, am făcut niște aranjamente care nu au încăput la locul lor cum mi-ar fi plăcut mie, era să rămân fără tort, buchetul mi-a ținut mâinile ocupate … și tot așa. În același timp, rochia și costumul, peisajul, oamenii, programul, limuzina, instrumentele și, până la urmă, și tortul au fost extraordinare.

Întrebare: Cum va fi „nunta” din cer? Va fi PERFECTĂ.

Versetul 8 spune ca mântuiții vor fi îmbrăcați/caracterizați cu in/fapte „subţire, strălucitor și curat”.

– subțire. O haină, dacă este dintr-un material bun, de calitate, nici nu trebuie să fie gros. Un material foarte bun este suficient chiar dacă este subțire.

– strălucitor. Cu siguranță ai văzut diamante, parcă ți-ar fi spus prin lumina pe care o reflectă cât de special este. Strălucirea arată claritatea, arată calitatea.

– curat. Ah, ce curate sunt rochiile mireselor la începutul nunților. Te face să-ți ții privirea ațintită, datorită acestei trăsături atât de importante. Fără urmă, fără ștersătură, fără pată, fără … – curată.

Bucură-te și veselește-te de faptul că Isus vine. Faptele fine, luminoase și curate să-ți fie mantie în fiecare zi.

Provocare: Caută o poză de la o nuntă la care ai participat. Cum a fost? Trimite-o mirilor și spune-le cât de mult ți-a plăcut la nunta lor, dar spune-le și de nunta Mielului, care ne așteaptă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor