FII PROACTIV!

Celui ce-ţi cere, dă-i și nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine.
Matei 5:42

„Un adolescent a fost prins furând dintr-un magazin din America. Încercând să scape, băiatul a distrus un raft.

După ce judecătorul a auzit cazul, l-a întrebat pe băiat:

— Chiar ai furat pâine și brânză și ai distrus raftul?

Băiatul, rușinat, cu capul plecat, a răspuns că da.

— De ce ai furat?

— Aveam nevoie.

— Nu ai putut să le cumperi, în loc să furi?

— Nu aveam bani.

— Ai fi putut să le ceri bani părinților.

— O am doar pe mama, care este bolnavă la pat și nu are serviciu. Pentru ea am furat pâinea și brânza.

— Nu faci nimic, nu ai un loc de muncă?

— Am lucrat la o spălătorie auto. Mi-am luat o zi liberă ca să o ajut pe mama și de aceea am fost concediat.

După conversația cu băiatul, judecătorul a dat verdictul:

— Furtul pâinii este o infracțiune foarte rușinoasă. Noi, cu toții, suntem implicați în această crimă. Toți cei prezenți în această sală astăzi, inclusiv eu, suntem vinovați pentru ce s-a întâmplat. Astfel, toți cei prezenți vor fi amendați cu câte zece dolari. Nimeni nu va ieși de aici până când nu va da cei zece dolari.

Judecătorul a scos el însuși o bancnotă de zece dolari. Toți cei prezenți i-au cerut scuze băiatului și i-au fost înmânați toți banii strânși.

Judecătorul a părăsit sala de judecată ascunzându-și lacrimile. La auzul verdictului, toți cei prezenți aveau ochii în lacrimi.

Judecătorul mai scrisese pe amendă: „Când o persoană este prinsă furând pâine, fiecare om din acea comunitate, societate și stat este responsabil.” (E.N.)

Într-adevăr, este bine ca atunci când cineva cere, să-i oferi dacă poți. Însă, ce faci dacă nu cere? Dacă nu știi de nevoia respectivă? Aici intervine secretul: să deslușești nevoia și să intervii fără a aștepta întrebări și rugăminți — să fii proactiv. Observă și oferă-ți ajutorul, fără să te „ascunzi” sub zicala: „Copilul care nu plânge nu primește mâncare.”

Provocare: Alege trei momente, perioade de timp, în care să te oferi să ajuți pe cineva. Observă cum ești și cum te simți ajutându-i pe alții.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor