ÎMPRUMUTĂ PE DUMNEZEU!

Caută să te înfăţișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine și care împarte drept Cuvântul adevărului.
2 Timotei 2:15

Edward Sutherland și Percy Magan priveau la proprietatea despre care Dumnezeu îi descoperise lui Ellen White că va trebui să o cumpere pentru a construi acolo un colegiu. Cei doi s-au dus să vorbească cu proprietara. După ce au discutat, aceasta le-a spus:

— Dacă îmi dați acum 100 de dolari, vă las prețul la jumătate sau chiar mai mult, vi-l dau doar cu 5.000 de dolari.

Cei doi au deschis portofelele și, împreună, au dat proprietarei 100 de dolari, urmând ca în următoarele zece zile să-i dea și restul de 5.000.

S-au dus la Ellen și i-au istorisit cum a decurs discuția. A fost foarte bucuroasă să audă că cei doi s-au încrezut în Isus și au luat proprietatea. Însă acum de unde aveau să facă rost de încă 5.000 de dolari?

Edward avea o mătușă bogată, așa că s-a dus să discute cu ea. Deși inițial nu a fost de acord, până la urmă a oferit cei 5.000 de dolari pentru pământ. Însă, când au ajuns acolo, proprietara se răzgândise, dorea 6.000 în loc de 5.000. Atunci Ellen i-a spus mătușii Nellie:

— Nu-l mai lăsa pe Satana să încurce planurile lui Dumnezeu pentru 1.000 de dolari. Dă banii, te rog. Nell, tu zici că a sosit timpul să nu mai muncești, pentru că te consideri bătrână și nu mai ai mult de trăit, iar cu sănătatea nu stai bine. Dar, dacă îi vei ajuta pe Edward și Percy la ceea ce dorește Isus să facă, El îți va da sănătate și putere să faci mai multe lucruri decât ai făcut până acum.”

Era o promisiune minunată, iar mătușa Nellie a hotărât să o creadă. Ce zici, s-a ținut Dumnezeu de cuvânt? Da.

Nellie a trăit mai mult de 90 de ani și a văzut cum acolo s-a construit Școala Madison, apoi și un sanatoriu. Mătușa Nellie era strigată de toată lumea „Mama D”, căci a fost un mare ajutor.

Fii deschis să ajuți și să împrumuți pe Dumnezeu. Când faci un bine celui mai neînsemnat, Lui I-l faci, iar El îți va răsplăti.

Provocare: Este cineva care la un moment dat te-a ajutat cumva? Întâlnește-te sau sună acea persoană amintindu-i și mulțumindu-i de binele pe care ți l-a făcut.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor