HRĂNEȘTE-TE CORECT!

Zic dar: umblaţi cârmuiţi de Duhul și nu împliniţi poftele firii pământești.
Galateni 5:16

„Să presupunem că, în arena unui circ, urmează să fie eliberate două fiare pentru a fi implicate într-o luptă până la moarte. Impresarii circului separă cele două animale și le pun în cuști separate. Unul este hrănit din belșug. Primește mâncare și apă din abundență. Celălalt este dat uitării aproape în întregime. Din când în când, cineva îi dă doar o bucățică de mâncare, suficient cât să nu moară.

Când va veni momentul confruntării, care dintre cele două animale va învinge? Există vreo îndoială? Știi că va fi acela care a fost mai bine hrănit, nu-i așa?

Asta este ceea ce se întâmplă în lupta firilor de a obține controlul asupra vieții noastre. În cele din urmă, doar una dintre ele va lua în stăpânire teritoriul în mod complet. Și fără îndoială va fi cea care a fost mai bine hrănită.

Se întâmplă că ființele umane, în general, hrănesc mai mult firea păcătoasă, aceasta fiind cauza eșecului nostru constant, chiar și după predarea noastră lui Hristos. Dumnezeu a realizat în noi minunea convertirii, a implantat în inima noastră o nouă fire, dar noi nu avem grijă de ea, nu o hrănim și, în consecință, vechea fire pune totdeauna stăpânire pe viața noastră.

Cum se hrănesc firile? Prin intermediul celor cinci simțuri. Tot ce intră în mintea noastră prin intermediul simțirilor este câte un aliment pentru una dintre cele două firi, în special, ceea ce vine prin văz și auz. De aceea trebuie să fim grijulii când alegem emisiunile pe care le urmărim, filmele pe care le vizionăm, site-urile pe care le accesăm, revistele și cărțile pe care le citim, conversațiile la care luăm parte și muzica pe care o ascultăm.” (Iet)

Ce poate fi mai explicit decât atât. Ceea ce vedem și auzim este ceea ce îți hrănește firea. Tu alegi dacă hrănești firea pământească sau pe cea duhovnicească.

Provocare: Pe parcursul zilei de azi, ascultă doar muzică creștină, deschide doar aplicații creștine, citește doar de pe site-uri creștine.

(https://youtube.com/playlist?list=PLXw_-AgCC02hl3IW_MhXYakwQd-ugg410
https://youtube.com/c/HopediscoveryRomania
https://youtube.com/c/SperantaTVOficial)

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor