FII PREGĂTIT!

Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde și flacăra nu te va aprinde.
Isaia 43:2

Se întâmpla în vremea comunistă, în jurul anilor 1970.

„Eu sunt C. Când am împlinit vârsta de a merge în armată, imediat a sosit și hârtia pe care scria că trebuie să mă pregătesc. Trebuia să mă prezint în ziua cutare, la ora cutare, în cutare loc, căci urma să fiu dus în localitatea cutare la instrucție. Așa am făcut.

Înainte să ajung eu acolo, a ajuns vestea că sunt adventist și că nu ies la instrucție sau la alte treburi sâmbăta. Așadar, prima zi de sâmbătă; prima zi de interogări, de jigniri, de umiliri și… pentru că nu m-am supus ordinului de a munci sâmbăta, prima zi de pușcărie din cei patru ani de condamnare.

Am predicat doctorilor, maiorilor, colegilor din pușcărie și am muncit, iar cu ajutorul lui Dumnezeu am fost eliberat după trei ani, în loc de patru.

Deși povestea este foarte lungă, adică cât trei ani de povestit, vreau să amintesc doar un lucru:

Când m-am dus în prima zi la pușcărie, m-a chemat un locotenent în birou.

Mi-a spus să mă așez pe scaunul din fața mesei, la care și el era așezat. S-a uitat lung la mine, a deschis un sertar din partea de jos a mesei și de acolo a luat și mi-a arătat o cărticică mică. Era Noul Testament. Apoi, mi-a zis pe un ton răstit:

— Pe aceasta am luat-o de la unul ca tine, tu ai una?

— Da, i-am răspuns.

— Îți ordon să mi-o dai.

— O am aici, i-am spus arătându-i cu mâna dreaptă la cap. Nu am cum să v-o dau.

După o scurtă tăcere, a zis calm:

— Bine. Poți pleca!

Timp de trei ani, cât am stat în pușcărie, acel locotenent mă chema la el în birou să-i spun despre ce scria în acea cărticică. A fost greu, dar momentele din biroul lui îmi dădeau putere să merg mai departe.”

Țara noastră a trecut prin vremuri grele. Biblia spune că vor fi vremuri și mai grele. Însă tu, drag explorator, ești gata ca să fii un exemplu pentru alții, când vei trece prin astfel de momente?

Ia exemplu de la soldatul C: strânge cuvintele Bibliei în mintea ta, iar la momentul potrivit, Dumnezeu te va călăuzi chiar dacă vei suferi.

Provocare: Învață cel puțin zece versete biblice pe dinafară. Diseară roagă un părinte sau un frate să te asculte cum le reciți.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor