PĂSTREAZĂ DOAR CE E IMPORTANT!

Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoţii; ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.  
Matei 6:19-20

„Garajul nostru de două mașini era, ca întotdeauna, plin de lucruri. Cutii stivuite una peste alta amenințau să cadă de pe rafturi. Bicicletele erau băgate una în alta, sprijinite de un perete. Un furtun de grădină era încolăcit într-un colț. Greble, lopeți și mături stăteau sprijinite în toate direcțiile. În unele zile, trebuia să ne înghesuim când intram și ieșeam din mașină, pentru a evita dezordinea ce umplea garajul.”

Așa descrie Joshua Becker garajul lui în primul capitol din cartea Bucuria de a trăi cu mai puțin. Iar în ultimul capitol scrie așa:

„Mi-am stabilit un scop când am început să scriu această carte: să-ți fac cunoștință cu un stil de viață în care să deții mai puțin… și să găsești libertatea de a te ocupa de lucrurile care contează cel mai mult pentru tine.”

Această carte îi arată cititorului că un om poate trăi cu mult mai puține lucruri față de câte are. Exemplifică spații, camere care pot fi aranjate/golite în așa fel încât să nu te obosească doar uitându-te la multitudinea de obiecte puse peste tot, umplut fiecare colțișor cu ceva. De fapt, sfătuiește la păstrarea a cât mai puține lucruri, pentru a te putea concentra asupra cât mai multor dorințe, visuri. Toate lucrurile pe care le ai să fie folosite constant, dacă nu, aruncate (donate) pentru că devin doar obiecte care deranjează.

Astăzi este o zi scurtă și trebuie să te pregătești pentru Sabat. Ești un explorator ordonat, curat și gata la timp. Nu ezita să faci curat și în inimă („Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.” Matei 6:21), dar și în casă. Lasă-I lui Hristos tot spațiul vieții tale.

Provocare: Sortează toate obiectele pe care le deții (din dulap, de pe birou, de parchet, de la baie, din curte…). Păstrează doar ce folosești și îți ajută scopurilor vieții tale. Discută cu părinții pentru a hotărî ce e mai bine pentru tine.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video