LUCREAZĂ PENTRU ISUS

Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu.
1 Corinteni 10:31

Acum, la momentul când m-am așezat să scriu acest devoțional, peste tot sunt de toate. Doar cel care nu muncește nu are cu ce să se hrănească sau să se îmbrace.

Mai ales în orașe, la fiecare colț de stradă găsești un magazin din care poți cumpăra mâncare. Sunt o mulțime de supermarketuri în care găsești tot felul de jocuri și „jucării” pentru a-ți umple timpul. Sunt magazine care se întrec să vândă tot felul de aparaturi, care mai de care mai performante și mai atrăgătoare. Scenele sunt pline de diverse prezentări de modă, iar mallurile sunt ticsite de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Peste tot, ofertele te ademenesc să cumperi, însă oricât ai avea, oricât ți-ai cumpăra, oricât ai mânca, … după ce trece momentul, din nou îți dorești altceva. Ce trist!

Însă textul de azi îți dă speranță. Atunci când viața ta este în mâinile lui Isus și când te lași condus de El, vei descoperi că, făcând lucrurile ca pentru El, toate au un rost, un scop și sunt o binecuvântare pentru tine și pentru cei din jur. Niciodată nu cheltui mai mult decât trebuie.

Provocare: Mergi la un vecin în vârstă și roagă-l să-ți povestească cum era cu mâncarea și îmbrăcămintea pe când avea vârsta unui explorator.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video