RĂMÂI ALĂTURI DE EL!

Credincios este Dumnezeu, care v-a chemat la părtășia cu Fiul Său, Isus Hristos, Domnul nostru.
1 Corinteni 1:9

Într-o zi, tatăl începe să-i explice fiului:

— Cred că ești destul de mare încât să memorezi adresa unde locuim și numărul meu de telefon. Dacă cumva se întâmplă să te pierzi, să poți să mă suni de la cineva sau să știi cum să ajungi acasă.

Zilele treceau și uneori tatăl mai repeta această lecție, iar fiul chiar învăța.

La un moment dat, tatăl s-a hotărât să-l pună la încercare pe fiu să vadă cum se descurcă. Așa că își luă fiul și merseră într-un loc în care mai fuseseră, doar că la un moment dat, au apucat pe un drum necunoscut băiatului.

Au mers ce au mers și tatăl își întreabă fiul relaxat:

— Știi unde suntem?

Fiul se opri, privi în stânga, în dreapta, apoi la tatăl său și-i răspunde relaxat:

— Păi… nu știu.

Își mai continuară drumul puțin, iar tatăl din nou își întreabă fiul dacă știe unde este, iar băiatul dădu același răspuns. Atunci tatăl își îngroșă puțin glasul și-i spuse:

— Fiule, ești pierdut. Acum descurcă-te să ajungi acasă.

Fiul însă, cu aceeași relaxare, își privi tatăl și-i răspunse:

— Tată, dacă sunt cu tine nu sunt pierdut niciodată.

Într-adevăr, oriunde ai fi, dacă ești cu Tatăl, nu ești pierdut. Poți rămâne liniștit și relaxat indiferent de situația prin care treci.

Cere-I lui Dumnezeu ca astăzi să-ți dea bucuria și pacea prezenței Sale, iar tu, alegând să stai alături de El indiferent de cărările vieții tale de explorator, vei fi liniștit.

Provocare: Roagă-ți tatăl sau un adult să te ducă într-un loc nou pentru tine în care să vizitezi ceva, să mâncați ceva împreună sau pur și simplu să stați unul lângă altul și să cântați ceva (ex. „Cu Tine prin credință, Doamne, voi porni”).

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video