FII CUMPĂTAT ÎN TOATE!

Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.
Galateni 5:24

„Pentru ca Duhul lui Dumnezeu să locuiască în noi, trebuie să-i oferim un loc curat, neîntinat de obiceiuri rele. El vrea să locuiască în noi și să ne vindece de toate bolile noastre. Deoarece mintea noastră este singurul mijloc de comunicare cu Dumnezeu, necesar pentru a menține relația cu El, trebuie să ne păstrăm o minte sănătoasă, în stare bună de funcționare. Noi trebuie să învățăm să luăm decizii bune. Doar atunci când prin putere primită de sus vom face aceasta, vom putea să menținem o bună relație cu Dumnezeu, izvorul tuturor binecuvântărilor.

Definiția temperanței ne sugerează faptul că tot ceea ce noi facem afectează calitatea și cantitatea vieții noastre.

O zonă de posibilă ambiguitate în definiția temperanței a fost clarificată de înțeleptul Solomon. El vorbea de folosirea a ceea ce este bun, dar nu în cantități exagerate. De ce? Pentru că, chiar și ceea ce este bun ne poate vătăma organismul dacă este în exces. Astfel, adevărata temperanță poate fi definită ca totală abstinență de la ceea ce este rău și nesănătos pentru organism și cumpătare în ceea ce este bun.” (F.H.)

Provocare: Discută cu membrii familiei tale, descoperind un lucru pe care îl faceți în exces și străduiți-vă împreună să aveți grijă să faceți în așa fel încât să vă mențineți sănătatea organismului.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor