FOLOSEȘTE ÎNȚELEPT!

O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii și știinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui și cât de neînţelese sunt căile Lui!
Romani 11:33

Alexander Graham Bell a fost omul care a inventat și brevetat telefonul în anul 1876 (deși unii spun că a existat un profesor de fizică și matematică care a făcut invenția cu câțiva ani înainte). La început, telefonul era un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite.

Următorul pas important se întâmplă în 1973. Martin Cooper a fost cel care a creat primul telefon mobil, un Motorola care cântarea 1,3 kg și avea o lungime de 23 cm. Zece ani mai târziu se fac telefoane pentru a se vinde la scară largă, la prețul de 3.995 de dolari.

În 1990 se dezvoltă a doua generație, cu posibilitatea de a transmite mesaje text.

În 1999 se realizează prima plată comercială pentru utilitate și se poate accesa internetul prin i-Mode. Un an mai târziu are loc transmiterea primei reclame promoționale (iar astăzi reclamele nu te mai lasă „să respiri”).

A treia generație de telefoane este cea cu touchscreen și, încet-încet, internet din ce în ce mai rapid cu informații, poze, filmulețe, plăți doar la un clic distanță.

Astăzi sunt telefoane la tot pasul. Partea negativă este că la un clic distanță sunt lucrurile care te țin departe de Dumnezeu și de cei din jur.

Cu siguranță, Alexandre G. Bell nu s-a gândit că invenția lui se va dezvolta atât de mult. Provenind dintr-o familie cu probleme de sănătate care i-au îngreunat mult viața, el și-a dorit să ușureze comunicarea. Mama lui era surdă, ca și alte rude, și a vrut ca vocea, vorbele să se audă.

Ai mare grijă ca nu cumva din cauza telefonului să nu mai poți auzi vocea Duhului Sfânt. Folosește telefonul citind sau privind filmulețe și filme care ajută dezvoltării tale fizice, psihice și spirituale.

Provocare: Programează o ieșire cu toată familia fără telefoane. Bucurați-vă de timpul petrecut împreună. Notează în agendă: data, ora și locația.

Te provoc ca astăzi să folosești telefonul DOAR pentru apeluri necesare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor