ALEGE-ȚI ȚINTA!

Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
Filipeni 3:14

Ai visat vreodată cu ochii deschiși? Ai privit la vreun om și ți-ai zis: „Aș vrea și eu să fiu așa”? Ai văzut lucruri pe care ți le-ai fi dorit?

Ei bine, vârsta la care ești îți dă posibilitatea să îți pui cele mai îndrăznețe ținte. Din păcate, și șansele de eșec sunt mari. Dar considerând că țintele sunt ca stelele, „greu de atins, ușor de privit”, merită să lupți pentru ceea ce îți dorești.

După mulți ani de învățat și o situație financiară care nu-i permitea să cheltuie niciun leu, L a devenit medic pediatru. Și-a întemeiat o familie, are doi copii și, la serviciu, încearcă să ajute cât mai mulți pacienți să se vindece. Încă din anii de gimnaziu „visa cu ochii deschiși”, visa să fie medic. Ținta pe care și-a pus-o a ajutat-o să meargă înainte. Știind unde vrea să ajungă, a știut pe unde trebuie să meargă.

Hotărăște-te astăzi ce îți dorești „să devii când vei fi mare”. Când ceea ce vei face va fi ceea ce îți place cel mai mult să faci, atunci serviciul va fi o plăcere, nu o muncă istovitoare.

Stabilește-ți obiective pe termen lung. Apoi, împarte fiecare obiectiv în ținte pe termen scurt, rezonabile; ținte ușor de atins și ușor de măsurat… Apucă-te de treabă! Bucură-te de fiecare reușită, de fiecare pas mic pe care îl faci, de micile realizări.

Pune înaintea lui Dumnezeu ținta ta și roagă-L să te ajute. Nu uita, în tot ce faci să faci voia Lui și vei fi răsplătit din plin.

Provocare: Fă o listă cu obiectivele pe termen lung și scurt pentru ținta, visul tău.

„Îmi doresc să…

Trebuie să știu… … …

Trebuie să fac… …. …”

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor