CERCETEAZĂ MEREU!

Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veșnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine.
Ioan 5:39

Într-o vară am reușit să mergem la mare împreună cu alte două familii care aveau copiii cam de aceeași vârstă cu ai noștri. Într-una din serile petrecute acolo, ne-am dus la un restaurant care avea amenajat afară un mic loc de joacă pentru copii. După ce am comandat mâncarea, ca să nu se facă zarvă în restaurant, am luat copiii și am ieșit afară, la locul de joacă respectiv.

Eu mi-am găsit un loc mai într-o parte de unde să-i pot supraveghea, dar, în același timp, nici să nu le stau în cale în timpul jocurilor. S-au dat de câteva ori ba pe tobogan, ba pe sfori, după care i-am văzut stând în cerc și punând „în scenă” un desen animat, pe care părea că l-au vizionat toți cel puțin o dată.

— Tu ești piratul bun; Tu ești cel care îl ajută; Tu și tu veți fi cei care vor să fure comoara…, așa auzeam din gura unuia care părea că era „regizorul”. La un moment dat, a încheiat strigând: „Ahoi!” și toți au început să-și joace rolul.

Mi-am uitat cam depășită, mai ales de ultimul cuvânt spus de către „regizor”. Partea și mai interesantă a apărut atunci când, în joaca lor, printre cuvintele în română, auzeam cuvinte în altă limbă. M-au surprins.

După ce a trecut momentul și am mers la masă să mâncăm, mi-am întrebat fiica ce înseamnă „ahoi” (plus încă vreo două cuvinte pe care le reținusem). Fără a părea să aibă vreo problemă, ea, senină la față, mi-a răspuns:

— Nu știu, mami.

Ți s-a întâmplat să iei cu tine în vreo tabără vreun obiect căruia nu îi știai utilitatea? Ți s-a întâmplat să spui ceva din auzite, fără să treci prin filtrul principiilor tale? Ți s-a întâmplat să spui că tu crezi într-o anumită idee susținută de Biblie, dar nu ai stat să o studiezi și să-ți argumentezi personal ideea?

Dacă cumva ai răspuns cu vreun „da” la întrebările de mai sus, de astăzi nu mai prelua absolut nicio informație fără să-i știi originea și veridicitatea.

Provocare: Citește sau ascultă câteva știri. Poți să-ți dai seama dacă au fost adevărate sau nu? Cum poți ști?

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor