ROAGĂ-TE!

Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.
Matei 6:6

Te-ai rugat cu voce tare la vreo întâlnire explo? Te-ai rugat vreodată de la amvon? Te-ai rugat la altarul familiei sau înainte de a pleca din casă? Cum a fost? Ai simțit că rugăciunea a trecut de tavan sau s-a împrăștiat odată cu ecoul?

Dar ce rugăciuni ai auzit?

De-a lungul vieții mele, am auzit tot felul de rugăciuni; cu siguranță și tu — unele parcă erau o poezie învățată, alteori, parcă cel ce se ruga scria chiar atunci o poezie, folosind cuvinte extraordinare; unele erau ca niște cuvinte cărora la final li se adăuga un „amin”, altele erau rostite în așa fel încât chiar și „amin”-ul final era special; … nu pot spune că una era mai bună sau mai „sfântă” decât alta. Nu e treaba mea să judec pe cineva sub nicio formă. Doar Dumnezeu cunoaște cu adevărat inima celui ce se roagă.

Însă am avut cu totul alt sentiment atunci când eu m-am rugat. Chiar dacă sunt la altarul de seară, chiar dacă sunt la rugăciunea pentru masă, chiar dacă sunt în public, rugăciunea mă „pătrunde” sau o înțeleg mult mai bine când eu însumi o rostesc. Atunci când ascult o rugăciune, sunt mai ușor distrasă de sunete sau gânduri, decât atunci când eu mă rog.

Pot spune că acum am înțeles o altă parte a versetului de azi, „intră în odăița ta”. Tu ești cel care trebuie să te rogi, ca să înțelegi cât mai mult pe Dumnezeu și dragostea Lui, tu trebuie să te rogi. Nu neglija rugăciunea de mijlocire sau rugăciunea publică, dar rugăciunea personală este cea care ține sufletul legat de Hristos.

Provocare: Anunță-ți familia, și astăzi și de fiecare dată când se va face rugăciune, fii tu cel care o înalță.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor