AI GRIJĂ CE CONSTRUIEȘTI AZI!

Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul, și lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?”
Luca 12:20

Demult, un om foarte bogat a avut o dorință: „Vreau să construiesc cel mai perfect castel.” Așadar, în Canada, pe insula Victoria, acest om a construit un castel așa cum a visat.

Tot ce și-ar fi închipuit un om și și-ar fi dorit, el a pus acolo. Un design extraordinar. O simbioză între mai multe culturi care a uimit fiecare ochi care l-a privit. Are 87 de scări care te duc în turn pentru o priveliște memorabilă. Sunt 39 de camere pe 4 etaje, cu o mulțime de vitralii și antichități.

Acum gata, nu? După muncă și răsplată, nu așa ai zice? Să stea și să se bucure de rodul muncii lui, de acord?

Nu pot spune „din păcate”, nu pot spune „din fericire”, pentru că doar Dumnezeu știe de ce a îngăduit, însă cert este că acest baron foarte bogat, Robert Dunsmuir, a doua zi după ce a finalizat castelul, a murit.

Dorințele tale de explorator să fie totdeauna în concordanță cu planul Lui pentru tine. Nu construi o carieră fără El căci se va distruge. Nu investi în plăceri pe care El te sfătuiește să le ocolești pentru că te vor duce la păcat. Nu îți da sufletul pentru lucrurile lumii acesteia, căci într-o secundă poți rămâne fără ele.

Așază-te pe genunchi și roagă pe Dumnezeu să-ți arate ce să faci astăzi ca să fie spre bucuria și salvarea ta.

Provocare: Citește despre trei dintre cele mai importante castele din România. Caută ca prin comportamentul tău camera/casa ta să arate mereu ca un castel.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor